Haberler

Settar Aslan, Orman İşçilerinin Kadro Sorununu Değerlendirdi

Hak İş Genel Başkan Yardımcısı ve Öz Orman İş Genel Başkanı Settar Aslan, orman işçilerini ilgilendiren kadro sorununu şöyle değerlendirdi: “5620 sayılı yasa değişmeden geçici işçilerin de engellilerin de ne kadro imkanı var ne de süre uzatımı imkanı var” dedi.

Hak İş Genel Başkan Yardımcısı ve Öz Orman İş Genel Başkanı Settar Aslan, orman işçilerini ilgilendiren kadro sorununu şöyle değerlendirdi: "5620 sayılı yasa değişmeden geçici işçilerin de engellilerin de ne kadro imkanı var ne de süre uzatımı imkanı var" dedi.

Hak İş Genel Başkan Yardımcısı ve Öz Orman İş Genel Başkanı Settar Aslan, Öz Orman İş Sendikası İzmir Şube Başkanlığı 2. Olağan Genel Kurulu'na katıldı. Genel kurul öncesi orman işçilerinin kadro sorununu değerlendiren Aslan, geçici işçilerin ve engellilerin kadro alabilmesi için önce 5620 sayılı yasanın değişmesi gerektiğini söyledi. Sistem olarak bir yanlışın olduğunu kaydeden Aslan, "2005'ten önce alınan işçileri mevsimlik olarak almışlar. 5620 sayılı yasa değişmeden mevcut çalışanlara kadro veremiyorlar. Bunlara açıktan atama yetkisi veriyor. Açıktan atama verdiği an dışarıdan müracaat ediliyor. İçeridekiler de müracaat ediyorlar ama kuraya tabi. Onun için içeridekiler de risk etmiyor. Engellilerde de böyle bir sıkıntı var. 5620 sayılı yasa değişmeden geçici işçilerin de engellilerin de ne kadro imkanı var ne de süre uzatımı imkanı var. Çalışmalarımız devam ediyor" diye konuştu.

"TAŞERONLARI ORTADAN KALDIRIN"

Kadroların bir an önce verilmesi gerektiğini ifade eden Aslan, şunları söyledi: "Buradaki kadrolar şahıslara veriliyor. Şahıs emekli olduğu zaman kadro da emekli oluyor. Bunun yerine geçici işçi alıyorlar. Bu sistemin değişmesi gerektiğini buradan hükümet yetkililerine sesleniyorum. Orman teşkilatında 12 ay iş var. Biz boşta gezelim, bize para verin demiyoruz. 12 ay iş var ve bu işi biz yapalım. Taşeronları ortadan kaldırın. Aidiyet duygusu, kurum kültürü oluşan işçi ile bu işleri biz yapalım. Bu konuda mücadelemiz devam ediyor." Kurum kültürü ve aidiyet duygusu olmadan ormanların kurtarılamayacağını kaydeden Aslan, "Seneye işe girip girmeyeceği belli olmayan bir insan yangına nasıl gider? Geri geri kaçıyor zaten o insan. Yangın savaştır aynı zamanda. İş var, işçi de var. Bu insanlara iş verin" ifadelerini kullandı.

"TEDBİR, MALİYET UNSURU OLARAK GÖRÜLÜYOR"

Son yıllarda artan iş kazalarını da değerlendiren Aslan, sözlerine şöyle devam etti: "İş kazaları eğitim meselesi. Okuldan itibaren eğitmiyorsanız, tedbirleri maliyet unsuru olarak görüyorsanız işimiz kötü. Maalesef bugün iş sağlığı, iş güvenliği malzemeleri, maliyet unsuru olarak görülüyor. Hiçbir şey insan hayatının yerini dolduramaz. Tedbirleri almadığınız zaman maalesef her gün işçilerimiz hayatlarını kaybediyor."

DELEGE KRİZİ

Öte yandan Öz Orman İş Sendikası İzmir şube Başkanlığı 2. Olağan Genel Kurulu'nda iki liste yarıştı. 125 delegenin oy kullanma hakkının bulunduğu genel kurulda, mevcut başkan Hamiyet Boyacı ve İsmail Gökçe yarıştı. Hamiyet Boyacı yeniden başkan seçilirken, bazı işçiler delegelerin seçimle değil atama yoluyla seçildiğini iddia ederek genel kurula tepki gösterdi. İşçiler, mevcut başkanın kendisine yakın olan delegeleri seçime hazırladığını belirterek "Genel kurulun iptal edilmesini isteyeceğiz. İstifa edeceğiz. Seçme ve seçilme hakkımızı elimizden aldılar. Cumhurbaşkanını bile seçimle seçiyorlar. Başkan bizim sorunlarımızla ilgilenmiyor. İşverenle aynı görüşte. Bize bir şey demeden, ilan dahi asmadan kendi yakınlarıyla seçimi yaptı, tekrar başa oturacak" dediler. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

İzmir Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Mourinho Fenerbahçe'ye gelecek mi? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu, kaç kere şampiyon oldu? Galatasaray kaç şampiyonluğu var? Ligin bitmesine kaç hafta kaldı 2024? Survivor 3. eleme adayı kim oldu? 7 Mayıs Survivor potada kimler var? Fenerbahçe başkanlık seçimi ne zaman 2024? 7 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 7 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 7 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Rasim Ozan Beyaz Futbol'da neden yok, Beyaz TV'den ayrıldı mı? 7 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 7 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 7 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 7 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 7 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title