Haberler

Ses Kısıklığı İçin Doktora Gitti Kanser Olduğunu Öğrendi

Tarsus ilçesinde sesindeki kısıklık ve boyun ağrısından şüphelenip doktora giden kişi, hastanede gırtlak kanseri olduğunu öğrendi.

Tarsus ilçesinde sesindeki kısıklık ve boyun ağrısından şüphelenip doktora giden kişi, hastanede gırtlak kanseri olduğunu öğrendi.

Özel bir hastaneden yapılan açıklamaya göre, Adana'da yaşayan ve uzun yıllar sigara içen emekli emniyet müdürü 68 yaşındaki Vahdet Uyarlar, geçtiğimiz kasım ayında ses kısıklığı ve boyun ağrısı yaşamaya başladı.

Kendisini çok fazla rahatsız etmemesine rağmen sıkıntısının yaklaşık 1 ay süreyle geçmemesinden şüphelenen Uyarlar, Tarsus'ta özel bir hastaneye başvurdu.

Burada muayene olan Uyarlar'ın, gırtlağının üst bölümünde badem büyüklüğünde kitle görüldü. Yapılan biyopsi sonucunda, Uyarlar'ın gırtlak kanseri olduğu belirlendi.

Doktorlar tarafından Uyarlar'a kanserin göğüs, beyin ve batına sıçramadığı ancak ameliyatla kitle ve çevresinin temizlenmesi gerektiği anlatıldı.

Hastanın ameliyat olmayı kabul etmesiyle Prof. Dr. Hayrettin Cengiz Alpay ve Operatör Dr. Aykut Bozan, gırtlağın üst bölümü ve yayılma tehlikesi olan yerleri ameliyatla temizledi.

Gırtlak kanseri teşhisi konulan hasta, kısa sürede ameliyat edilerek boğazındaki kitle alındı.

Sesi normale dönüyor

Uyarlar, yaptığı açıklamada, yaklaşık 1 ay kontrol altında tutulduğunu ve sonrasında taburcu edildiğini belirtti.

Tedavi sonrasında normal konuşmaya, nefes almaya ve beslenmeye başladığını ifade eden Uyarlar, "Sesimin kısıklığının uzamasından şüphelendim. İyi ki gecikmeden gelmişim." ifadesini kullandı.

Prof. Dr. Hayrettin Cengiz Alpay da ses kısıklığının gırtlak kanserinde önemli belirtiler arasında yer aldığını bildirdi.

Kaynak: AA / Güncel

Tarsus Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title