Haberler

Sermiyan Midyat'ın Amcasına Hapis Şoku!

Güncelleme:

"Hükümet Kadın filminde annemi küçük düşürdün" diyerek yönetmen Sermiyan Midyat'ı ölümle tehdit eden amcası Ferit Dilaver Midyat, 5 ay hapse mahkum oldu.

Oyuncu ve yönetmen Sermiyan Midyat, 2013'te yönetmenliğini üstelendiği "Hükümet Kadın" filminde, Güneydoğu'nun ilk kadın belediye başkanı olan babaannesi Zekiye Midyat'ın hayatını konu edinmişti. Film vizyona girdikten sonra Sermiyan Midyat'ın amcası Ferit Dilaver Midyat, annesinin ve ailesinin küçük düşürüldüğünü iddia etti.

"KİMSEYİ TEHDİT ETMEDİM"

Daha sonra Sermiyan Midyat, amcası Ferit Dilaver Midyat tarafından ölümle tehdit edildiğini öne sürerek şikâyetçi oldu. Ferit Dilaver Midyat hakkında "tehdit" suçunu işlediği iddiasıyla 6 aydan 2 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. Davanın önceki duruşmalarında sanık Ferit Dilaver Midyat "Filmde 5 dil bilen annemi okuma yazma bilmez, parmak basan bir kadın tiplemesi ile sundu. Ama kimseyi tehdit etmedim" dedi.

5 AY HAPİS CEZASINA ÇARPTIRILDI

Tanık olarak dinlenen Sermiyan Midyat'ın annesi Nimet Midyat ise "Oğlumu tehdit ederek öldüreceğini söyledi" dedi.. Davanın önceki gün karar duruşması görüldü. Kararını açıklayan mahkeme, Ferit Dilaver Midyat'ı 5 ay hapis cezasına çarptırdı. Hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar veren mahkeme, 5 yıl boyunca denetimli serbestlik hükümlerinin uygulanmasına hükmetti.

Kaynak: Haberler.com / Magazin

Sermiyan Midyat Medya Magazin Haberler

500

Yorumlar (5)

abo vış aney:

kürt insanını kürt olmayan oyuncu zorlama şive yaparak oynayınca ortaya karikatürize gibi alaya alınmış gibi işler çıkıyor hele demet akbağın eline düştüyse o kişi artık bitti arkasından el salla

1
5
yanıtYanıtla
İşin özüMobil-IOS:

Midyatın böyle köklü bir aylesine yakıştıramadım bunları

5
0
yanıtYanıtla
ellisekiz:

ermeni.

0
1
yanıtYanıtla
çok ayıp Mobil-IOS:

nasıl doğular namuslu olduğu içinmi cahih ayıptır

0
0
yanıtYanıtla
BirBilenAdam:

Bu Sermiyan Midyat''ı hiç sevmem ve ülkem adına da hayırlı işler yaptığına inanmam.

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title