Haberler

Serik'te Nevruz Kutlaması

Serik ilçesinde Nevruz Bayramı kutlamaları kapsamında etkinlikler düzenledi.

Serik ilçesinde Nevruz Bayramı kutlamaları kapsamında etkinlikler düzenledi.

Serik Hasan Güçlü Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde düzenlenen kutlamalar, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Kaymakam Haluk Şimşek, burada yaptığı konuşmada, Türk tarihinde Nevruz Bayramı'nın hep kutlandığını, son zamanlarda Anadolu'da unutulmuş olmasına rağmen 1980'den sonra tekrar gündeme geldiğini belirtti.

Nevruzun devlet eliyle de her yıl kutlandığına işaret eden Şimşek, "Türki Cumhuriyetlerin hepsinde bizden daha coşkulu ve farklı bir şekilde kutlanmaktadır. Milletler kendi geleneklerini, bayramlarını unutmadıkları müddetçe daha uzun yaşarlar. Bizim de görevimiz bundan sonra Nevruz bayramlarını daha coşkulu kutlamaktır." diye konuştu.

Bunun tarihe ve gelecek nesillere karşı bir görev olduğuna dikkati çeken Şimşek, Avrupa'da, Amerika'da, çeşitli coğrafyalarda her milletin kendi milli bayramları olduğunu söyledi.

Nevruzun milli bayramlardan biri olduğuna değinen Şimşek, baharın Türk toplumu için önemli olduğunu anlattı.

Konuşmaların ardından, Kaymakam Şimşek, Nevruz ateşini yakarak örs üzerinde demir dövdü. Program, öğrencilerin hazırladığı gösteriler ve yarışmalarla sona erdi.

Kutlamalara, Belediye Başkan Yardımcısı Bünyamin Okudan, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Yüzbaşı Mehmet Ece, Emniyet Müdürü Zafer Karaaslan, İlçe Milli Eğitim Müdürü İkram Ekiz ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Nevruz Bayramı Haluk Şimşek Hasan Güçlü Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title