Haberler

Serik-Gizem Okuyabilmek İçin Yardım Bekliyor

Lise Son Sınıf Öğrencisi Üniversiteye Gidebilmek İçin Devletten ve Hayırseverlerden Yardım Bekliyor

LİSE SON SINIF ÖĞRENCİSİ ÜNİVERSİTEYE GİDEBİLMEK İÇİN DEVLETTEN VE HAYIRSEVERLERDEN YARDIM BEKLİYOR

Antalya'nın Serik İlçesi'nde ailesiyle birlikte baraka bir evde yaşayan lise son sınıf öğrencisi 16 yaşındaki Gizem Batan, üniversiteye gidebilmek için devletten ve hayırseverlerden yardım bekliyor.

Serik'in Cumalı Mahallesi'nde oturan Batan Ailesi karton ve plastikle çevrilmiş derme çatma baraka evde yaşam sürdürüyor. Daha önce kahvehanede çalışan baba 50 yaşındaki Rıza Batan, yaklaşık 15 ay önce geçirdiği trafik kazasının ardından 12 ay boyunca hastanede yatarak tedavi gördü. Bu süre içinde borçları biriken Rıza Batan, kazadan sonra çalışamadığı için kızının okul masraflarını da karşılayamadığını dile getirdi. Çevredekilerin yardımıyla yaşamlarını sürdürmeye çalıştıklarını kaydeden anne 43 yaşındaki Zekiye Batan da zaman zaman evlere temizliğe giderek kızını okutmaya çalıştığını söyledi. Serik Sosyal Yardımlaşma Vakfı'ndan 2 ayda bir 200 TL yardım yapıldığını belirten Batan, bu paranın yetmediğini kaydetti. Antalya Lisesi son sınıf öğrencisi olan Gizem Batan ise en büyük hedefinin hukuk fakültesinde okumak olduğunu söyledi.

GENİŞ HABERİ GEÇİLECEK

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title