Haberler

Şemdinlili İlk Hakim Adayı Oldu

Güncelleme:

Muğla Milli Eğitim Müdürlüğü'nde avukat Dilek Balcı, Adalet Bakanlığı adli yargı hakim ve savcı adaylığı yazılı sınavını kazandı.

Muğla Milli Eğitim Müdürlüğü'nde avukat Dilek Balcı, Adalet Bakanlığı Adli Yargı Hakim ve Savcı Adaylığı Yazılı Sınavını kazandı. Balcı'nın Hakkari'nin Şemdinli İlçesi'nden çıkan ilk hakim adayı olduğu öne sürüldü.

1 YILDIR MUĞLA'DA GÖREV YAPIYORDU

Şemdinli Lisesi'ni 2006 yılında biteren ve 2007 yılında Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni kazanan Dilek Balcı, mezun olduktan sonra Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nde avukat olarak göreve başladı. 1 yıldır Muğla'da görev yapan Balcı, Adalet Bakanlığı Adli Yargı Hakim ve Savcı Adaylığı Yazılı Sınavını kazandı. Dilek Balcı'nınŞemdinli'den hakimlik eğitimi almaya hak kazanan ilk isim olduği ileri sürüldü.

"İSTEYİNCE OLUYOR"

Bir yıllık bir eğitim ardından atamasının yapılacağını belirten Dilek Balcı, zor şartlar altında hazırlandığını ve emeğinin karşılığını aldığını söyledi. Balcı, şöyle dedi: "İnsan isteyince oluyormuş. Hukuk fakültesini başarıyla bitirdikten sonra Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nde avukat olarak göreve başladım. Burada görev yaparken Adli Yargı Hakim ve Savcı Adaylığı Yazılı sınavlarına da hazırlandım. Çevremdekiler, Doğu ve özellikle Şemdinlili birisine hakimlik görevi vermeyeceklerini söyledi. Hiç birini dinlemedim. Adli Yargı Hakim ve Savcı Adaylığı Yazılı sınavını kazanarak Cumhuriyet tarihinde ilk kez Şemdinli'den hakimlik eğitimi almaya hak kazan kişi oldum."

BABASI ONUNLA GURUR DUYUYOR

Arıcılık yaparak geçimini sağlayan Baba Lezgin Balcı, kızıyla gurur duyduğunu söyledi. Balcı,"38 yıldan beri Şemdinli'de arıcılık yapıyorum. Burada zor şartlar altında çocuklarımızı okutuyoruz. Çünkü ilçede eğitim imkanları çok kısıtlı. Ancak bu kısıtlı imkanlara rağmen ilçemizde çok başarılı öğrencilerimiz var. Umarım ilçemizdeki gençlerimiz bundan sonrada böyle başarılara imza atar" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Milli Eğitim Müdürlüğü Adalet Bakanlığı Muğla Balcı Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Yeni müfredatta neler var, hangi konular müfredattan çıkarıldı?? İntegral kaldırıldı mı? İntegral müfredattan çıkarıldı mı? Adana Demirspor Galatasaray maçı CANLI izle! 26 Nisan Adana Demirspor GS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Mesut Komiser döndü mü? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri döndü mü? Indiana Pacers vs Milwaukee Bucks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 27 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi!
500

Yorumlar (1)

lezgin balcı:

arıcılık mesleğimi marmaris ve şemdinlide yapıyorum birinci memleketim şemdinlidir ikinci memleketim muğla ve marmaris dir

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title