Haberler

Selçuk Kent Konseyi Genel Kurul Toplantısı Yapıldı

Güncelleme:

Selçuk Kent Konseyi Dördüncü Genel Kurul Toplantısı Ahmet Taner Kışlalı Salonu'nda yapıldı.

Genel Kurul Toplantısında, konsey yürütme kurulu üyelerinden gelen önergeler Selçuk Belediye Meclisi'ne gönderildi.

Yıldız: Önergelerin gündeme alınması sevindirici

Kent konseyinin çalışmaları hakkında genel olarak bilgi veren Selçuk Kent Konseyi Başkanı İrfan Yıldız, Kent Konseyinin kurulduğu bugünden Selçuk Belediye Meclisi'ne yedi önerge verdiklerini, bu önergelerin hepsinin gündeme alınmasından duydukları memnuniyeti ifade etti. Selçuk Kent Konseyi tarafından gündeme getirilen halk ekmek projesinin hayata geçmek üzere olduğunu söyleyen Başkan İrfan Yıldız, diğer önergelerin ve özellikle de Selçuk'a doğal gazın gelmesi ile ilgili önergenin Mayıs ayı meclisinde gündeme alınmasının sevindirici olduğunu söyledi.

Bakıcı: Burada toplum idaresi ortaya çıkıyor

Selçuk Kent Konseyi'nden gelen önergelerin gündeme alınması ile ilgili konuşan Başkan Bakıcı; "Biz esasında İzmirgaz'ın lisans alanı içerisindeyiz. Esasında lisans alınabilmesi için meclis kararı alınması gerekiyorken, böyle bir karar alınmadığını gördük. Hızlı bir şekilde Mayıs ayına getirerek ilk oturumda bir meclis kararı alarak İzmirgaz'a yazımızı yazacağız" dedi. Başkan Bakıcı ayrıca Selçuk Kent Konseyi tarafından gündeme getirilen Küçük Menderes'in temizliğiyle ilgili de Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun Selçuk'u ziyaretinde Küçük Menderes Nehri'nin temizliğine başlanması ile ilgili karar alındığını söyledi.

Kent Konseyi'nin önergelerinden memnuniyet duyduğunu dile getiren Başkan Bakıcı; Ortak akıl ortaya konuyor. Bir irade ortaya çıkıyor. Toplumun iradesi gerçekten önemsenecek bir iradedir" dedi.

Selçuk için gelen önergeler

Gündem maddeleri arasında yer alan "yürütme kurulundan gelen önergelerin görüşülmesi" maddesi kapsamında genel kurul üyelerinden gelen önergeler görüşüldü. Selçuk'ta mimari estetik komisyonu kurulması, naylon poşet kullanımın aşamalı olarak kaldırılması, Selçuk- Samos Dostluk Projesi, Selçuk Belediyesi Bandosu'nun kurulması, İsabey Mahallesi giriş çıkışlarında vatandaşların daha güvenli bir şekilde kullanılacak hale getirilmesi, Arvalya Mevki'nde iki nolu Pamucak Turizm Merkezi Alanı'nda turizm yatırımlarının yapılması için belediye tarafından planlama çalışmalarının bitirilmesi gibi önergeler Selçuk Kent Konseyi Dördüncü Genel Kurul Toplantısı'nda görüşüldü. Görüşülen bu önergeler oylanarak Selçuk Belediye Meclisi'ne gönderilmesine karar verildi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

İrfan Yıldız Menderes Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title