Haberler

Selçuk Kent Konseyi Binasına Kavuşuyor

11 Haziran tarihinde açılacak olan Selçuk Kent Konseyi'nin açılışına İzmir'in ilçelerinde faaliyet gösteren 26 kent konseyi başkanı ve genel sekreteri katılacak.

Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı İzmir'in 26 ilçesinde faaliyet gösteren kent konseyleri başkan ve genel sekreterlerini Selçuk'ta ağırlayacak olmaktan dolayı mutlu olduklarını dile getirerek; "Selçuk Kent Konseyi güzel çalışmalara imza atıyor. Bu güzel çalışmalar bize katkı sunuyor. Böyle bir toplantının ilçemizde yapılmasından mutluluk duyuyorum" dedi.

Odeon'da toplantı yapılacak

29 Eylül 2014 tarihinde açılan Selçuk Kent Konseyi kendine ait bir binaya kavuşuyor. İsabey Mahallesi Atatürk Caddesi üzerinde açılacak olan Selçuk Kent Konseyi artık kendi binasında hizmet verecek. Açılış için Selçuk'a gelecek olan İzmir kent konseyleri başkan ve genel sekreterleri açılış öncesi Prof. Dr. Ahmet Taner Kışlalı Toplantı Salonu'nda bir toplantı yapacak. Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı ve Selçuk Kent Konseyi Başkanı İrfan Yıldız toplantıda bir konuşma yapacak. Meryem Ana Evi'ne yapılacak ziyaretin ardından İzmir'in 26 ilçesinin kent konseyi başkanları ve genel sekreterleri Efes Antik Kenti içerisinde yer alan Antik çağlarda Efes Kent Konseyi'nin ilk toplantısının yapıldığı Odeon'da bir toplantı yapılacak. Katılımcılar ayrıca Selçuk Efes Kent Belleği'ni de gezecekler.

Önemli önergeler meclise sunuldu

Kuruluş amacı, merkezi ve yerel yönetim organları, sivil toplum örgütlerinin ortak anlayışıyla kent yaşamına, kent vizyonuna katkı sunmak olan kent konseylerinin kuruluşu nüfusu 50 binin üzerinde olan ilçeler için yasal bir zorunluluk. Selçuk'un nüfusunun 50 binin altında olmasına rağmen, Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı'nın kurulmasına öncülük ettiği Selçuk Kent Konseyi bünyesinde kadın ve gençlik meclisleri faaliyete geçti. Ayrıca İzmir Kent Konseyleri Birliği Genel Sekreterliği görevini de Selçuk Kent Konseyi adına konsey başkanı İrfan Yıldız yürütüyor.
Selçuk Kent Konseyi kurulduğu günden bu yana Selçuk Belediye Meclisi'ne Küçük Menderes nehrinin kimyasal ve evsel atıklarından temizlenmesi, Zafer ve 14 Mayıs Mahallelerinin imar pozisyonlarının yeniden değerlendirilmesi halka ucuz ekmek sağlanması, Selçuk'a doğal gaz getirilmesi, mimari estetik komisyonu kurulması gibi önemli konularda önerge verdi.

Amaç belediye ile halk arasında köprü olmak

Eylül ayından bu yana ilçemizde faaliyet gösteren Selçuk Kent Konseyi Başkanı İrfan Yıldız konuyla ilgili yaptığı açıklamada, İzmir'deki 26 kent konseyi içinde en başarılılarından olan Selçuk Kent Konseyi'ni ülke çapında adı duyulur bir hale getirmek istediklerini belirtti. Amaçlarının Selçuk halkına hizmet olduğunu ifade eden Yıldız; "Selçuk Kent Konseyi olarak kurulduğumuz 29 Eylül 2014 tarihinden itibaren ilçemizin çok önemli sorunlarına çözümler getirmeye, belediye ile halk arasında bir köprü görevi görmeye çalıştık. Selçuk için önemli önergeleri belediye meclisine sunduk. Bu önergelerin bir kısmı belediye başkanlığı ve belediye meclisimizce kabul edilerek halkın hizmetine sunulmuştur."dedi.

Yeni Bina Hizmete Hazır

Selçuk Kent Konseyi'nin binasına taşınmasıyla daha kurumsal bir kimlik kazandığını ifade eden İrfan Yıldız; "Selçuk Kent Konseyi olarak binamızda Selçuk halkının tüm öneri, istek ve görüşlerini kabul etmeye hazırız. Kuruluşumuza öncülük ederek bizlere Selçuk halkı ile belediye arasında köprü olma imkanı sağlayan Başkan Bakıcı'ya teşekkür ederiz. Amacımız Selçuk'u hem Türkiye', hem dünyada Selçuk Belediyesi, kamu kurumları, tüm sivil toplum örgütleri ve siyasal partilerle ele ele hak ettiği yere taşımak olacaktır. Selçuk Belediyesi'ne ait olan ancak bugüne kadar atıl vaziyette bulunan binanın Selçuk Kent Konseyi'ne tahsis edilmesi bizi memnun etmiştir. Sayın Bakıcı'ya teşekkür ediyoruz. Bu yaklaşım başkanımızın kent konseyine verdiği önemi göstermektedir" dedi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Dahi Zeynel Bakıcı İrfan Yıldız Eylül İzmir Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title