Haberler

Selçuk, Dünyanın En Büyük Turizm Fuarında

Güncelleme:

UNESCO Dünya Mirası Asıl Listesi adayı Efes Antik Kenti'ni içinde bulunduran Selçuk, dünyanın turizm ve ticaret alanındaki en büyük ve önde gelen buluşma noktalarından biri olan Berlin 2015 ITB Turizm Fuarı'nda tanıtılacak.

4-8 Mart tarihlerinde düzenlenecek olan fuara Selçuk Kaymakamı Ayhan Boyacı ile katılacak olan Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı, katılımcıları dünyanın en büyük açık hava müzesi konumundaki Selçuk'a davet edecek.

Sektör temsilcileriyle buluşacak

Selçuk'un ulusal ve uluslararası alanda tanıtımı amacıyla turizm fuarlarındaki yerlerini alacaklarını ifade eden Başkan Zeynel Bakıcı, stantta katılımcıları bizzat karşılayacak. Kültür ve Sosyal İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Bülent Cinel ve Kent Belleği Koordinatörü Arkeolog Yusuf Yavaş'ında hazır bulunacağı fuarda, dünyanın her yerinden gelen sektör temsilcileriyle bir araya gelinecek. İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA) çatısı altında Selçuk Belediyesi standında Selçuk'un kültürü, tarihi ve turistik değerlerinin anlatıldığı broşürler katılımcılara sunulurken, çeşitli etkinliklerle de Selçuk'un önemine dikkat çekilecek.

"Kültür mirası Selçuk'u anlatacağız"

Selçuk ilçesinin Efes Antik Kenti, Meryem Ana Evi, Şirince Mahallesi ve kiliseleri ile çok dikkat çeken bir kent olduğu ancak daha fazla turist ağırlayabilecek konumda bulunduğunu kaydeden Selçuk Belediye Başkanı Zeynel Bakıcı, "Fuar için günler öncesinden hazırlıklarımızı tamamladık. UNESCO Dünya Mirası Asıl Listesi'nde bu yıl hak ettiğimiz yeri almayı hedeflediğimiz Efes Antik Kenti'mizi, Türkiye'nin en uzun sahillerinden biri olan Pamucak'ı, şehre girenleri görkemli bir şekilde karşılayan Selçuk Kalesi'ni ve daha birçok güzelliği sınırlarında barındıran Selçuk'u katılımcılara tek tek anlatacağız" dedi.

"Fuarlarda olmaya çalışıyoruz"

Son hazırlıkları da yaparak Belediye ekibi ile yarın akşam (3 Mart akşamı) Almanya'ya hareket edecek olan Bakıcı, "Paha biçilmez mirası ve kültürel zenginlikleriyle evrensel bir değere sahip olan ilçemizi her alanda tanıtmayı amaçlıyoruz. Bu konuda önemli fuarları atlamıyoruz. Dünyanın çeşitli ülkelerinden Berlin'e gelen katılımcıları, dünyanın önemli seyahat acentalarını, tur operatörlerini ve otellerini dünyanın en büyük açık hava müzesi Selçuk'a çağıracağız" diye konuştu.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Dahi Zeynel Bakıcı Efes Antik Kenti Berlin Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title