Haberler

Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102. Yılı

Samsun, Sinop, Çankırı, Tokat ve Çorum ve Kastamonu'da, Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102. yılı dolayısıyla tören düzenlendi.

Samsun, Sinop, Çankırı, Tokat ve Çorum ve Kastamonu'da, Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102. yılı dolayısıyla tören düzenlendi.

Kıranköy Mezarlığı'ndaki şehitlikteki anıta çelenk sunulması, saygı atışı ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende Vali İbrahim Şahin, Anıt Şeref Defteri'ni imzaladı.

Daha sonra şehitlerin kabirlerine karanfil bırakıldı. Burada Şehit Uzman Çavuş Adem Şengül'ün babası Hüseyin Şengül gözyaşlarını tutamayınca Vali Şahin ve AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş, kendisini teselli etti.

Törene Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Turan Çakır, CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek, Garnizon Komutanı Piyade Albay Sedat Bulut, İl Emniyet Müdürü Vedat Yavuz, gaziler, şehit yakınları ve protokol üyeleri katıldı.

Buradaki törenin ardından Asri Mezarlık'taki şehitlikte de şehitlerin kabirlerine karafil bırakılıp Kur'an-ı Kerim okundu.

Burada, 1992 yılında şehit olan Şehit Kıdemli Üstçavuş İlhan Hamlı'nın annesi Bedriye Hamlı, Vali Şahin'den oğlunun adının mezun olduğu liseye verilmesini istedi.

Vali Şahin de konuyla ilgileneceğini belirtti.

Sinop

Sinop'ta Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102. yılı dolayısıyla Deniz Şehitliği'nde tören yapıldı.

Şehitlikteki anıta çelenk sunulması, saygı atışı yapılması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende Vali Hasan İpek, Anıt Şeref Defteri'ni imzaladı.

Vali İpek, burada yaptığı konuşmada, vatan uğruna şehit olanları rahmetle andıklarını dile getirdi.

Çanakkale şehitleri gibi 15 Temmuz'da gerçekleştirilmek istenilen hain darbe girişiminde şehit edilen 249 kişinin Türk milletinin gönlündeki yerlerini aldıklarını anlatan İpek, "Şu iyi bilinmelidir ki ne kadar şehit verilse de tek bayrak, tek millet, tek vatan, tek devlet olgusundan asla vazgeçmeyeceğiz. Şehitlerimize Allah'tan rahmet gazilerimize huzur içinde bir yaşam diliyorum." ifadesini kullandı.

Törene AK Parti Sinop Milletvekili Nazım Maviş, CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, CHP Çorum Milletvekili Tufan Köse, CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın, Sinop Belediye Başkanı Baki Ergül ile ilgililer katıldı.

Çankırı

Çankırı Şehitliği'nde düzenlenen tören saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Çankırı Valisi Mesut Köse, burada yaptığı konuşmada, şehitlerin canlarını vererek bağımsız ve özgür kıldıkları vatanın bu sayede her dönem büyük ve güçlü olduğunu söyledi.

Şehitlerin uğruna can verdikleri değerleri ve kıymetli emanetleri yaşatmanın görevlerin en kutsalı olduğunu vurgulayan Köse, "Bu görevi hakkıyla yerine getirebilmek ve ülkemizi her anlamda daha güçlü kılmak adına gece gündüz demeden dişimizi tırnağımıza takarak, tüm millet el ele vererek daha aydınlık yarınlar için çalışmaktayız. Her ne olursa olsun aynı azim, sabır ve özveriyle sizlerin kanıyla sulanan bu vatan için çalışmaya devam edeceğiz." dedi.

Daha sonra törene katılanlar şehitlerin kabirlerine karanfil bırakarak dua etti.

Şehitlikteki törenden sonra 100. Yıl Kültür Merkezi'nde Hacı Murad-ı Veli Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan "Türkülere Yazdık Destanımızı" oratoryosu sunuldu.

Tokat

Tokat Garnizon Şehitliği'nde düzenlenen törende Şehitler Anıtı'na Tokat Valiliği, Garnizon Komutanlığı, Belediye Başkanlığı ve Şehit Aileleri Derneğinin çelenkleri sunuldu.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Vali Cevdet Can, diğer yetkililer ile şehit mezarlarına karanfil bıraktı.

Törende Tokat Müftüsü Ahmet Erdem tarafından Kur'an-ı Kerim okundu.

Çorum

Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102. Yılı dolayısıyla Çorum'da tören düzenlendi.

Gazi Caddesi'ndeki Şehitlik Anıtı'nda başlayan törende Vali Necmeddin Kılıç, Garnizon ve İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Fatih Üstündağ, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği ile Muharip Gaziler Derneği temsilcileri tarafından anıta çelenk sunuldu.

Saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı'nın okunması ve askerler tarafından saygı atışı yapılmasıyla devam eden tören, Vali Kılıç'ın Şeref Defteri'ni imzalamasıyla sona erdi.

Törenin ardından şehitlikteki mezarları ziyaret eden Vali Kılıç ve beraberindekiler, mezarlara karanfil bıraktı. Kabir ziyaretleri sırasında bazı şehit aileleri gözyaşı döktü. Ziyaret, Kur'an-ı Kerim okunmasının ardından İl Müftüsü Ahmet Akın tarafından dua edilmesi ile sona erdi.

Şehitlikteki törenin ardından devlet tiyatrosu salonunda anma programı düzenlendi. Günün anlam ve önemini belirten konuşmaların ardından Merkez Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan "Çanakkale" oratoryosu sunuldu.

Kastamonu

Kastamonu'da Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102. Yılı dolayısıyla şehitlikte düzenlenen tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Vali Vekili Yaşar Karadeniz, burada yaptığı konuşmada, asırlardır şanlı Türk sancağını ve Türk milletinin tarih sahnesinde dimdik ayakta kalmasını sağlayan aziz şehitlerin huzurunda bulunduklarını söyledi.

Türk milletinin bu topraklar için evlatlarını şehit verdiğini vurgulayan Karadeniz, "Çanakkale'de, İstiklal Savaşı'nda, Kıbrıs'ta ve terör belasını ülkemizden def etmek için Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da canlarını veren aziz kahramanlarımız bilmelidir ki biz onlara layık olmak için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz." dedi.

Şehitlikteki törenin ardından Kastamonu Halk Eğitim Merkezi'nde anma programı düzenlendi. Günün anlam ve önemini belirten konuşmaların ardından 15 Temmuz Şehitler Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan gösteri sunuldu.

Kaynak: AA / Güncel

Çanakkale Samsun Tokat Sinop Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
title