Haberler

Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102. Yılı

Malatya Valisi Mustafa Toprak, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102. yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Malatya Valisi Mustafa Toprak, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102. yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Vali Toprak, mesajında, 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi'nin Türk milletinin hürriyet aşkının ve sarsılmaz iradesinin ibret verici kahramanlık destanı olduğunu kaydetti.

Kahramanlık destanlarını yazan şanlı ecdadın vatan yaptığı toprakların her zerresini kanıyla yoğuran aziz şehitlerin manevi hatıralarını yaşatmanın milletin her ferdinin vazifesi olduğunu aktaran Toprak, "Kadim Türk tarihindeki onlarca örneği gibi Çanakkale de, İstiklal Savaşı da, 15 Temmuz hain darbe girişimine karşı sergilenen milli duruş da zelil yaşamak yerine onurla ölmeyi tercih edenlerin mücadelesidir." ifadelerini kullandı.

Toprak, şunları kaydetti:

"Bilmek ve asla unutmamak gerekir ki bu cansiperane mücadelelere ismini yazdıran tunç yürekli, katı demir bilekli, ak alınlı yiğitler, yüce Türk Milleti'nin şerefini ayakaltı olmaktan kurtarmak, gökleri Al Bayraksız, minareleri ezansız bırakmamak için zerrece tereddüt göstermeden bedenlerini sağanak sağanak yağan ölüme karşı siper etmişlerdir. O emsalsiz destanları yazan isimsiz kahramanların varisleri, başta Türk Gençliği olmak üzere bütün Türk Milleti'dir. Atalarımızın azim, cesaret ve kararlılıklarının yediden yetmişe aziz milletimizin ruhunda filizlendiğinden zerrece şüphem yoktur. Bu vesileyle, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve kahraman silah arkadaşları olmak üzere aziz şehitlerimizi ve ebediyete uğurladığımız şanlı gazilerimizi saygı ve minnetle anıyoruz. Devletimizin sağladığı tüm imkanlarla aziz şehitlerimizin ailelerinin ve kahraman gazilerimizin yanında olduğumuzu ifade ediyoruz."

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Toprak Çanakkale Malatya Politika Güncel Haberler

title