Haberler

Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. Yılı

AK Parti Gaziantep milletvekili Canan Candemir Çelik ve AK Parti İl Başkanı Eyüp Özkeçeci 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. yıl dönümünü kutladı.

Ak Parti Gaziantep milletvekili Canan Candemir Çelik ve AK Parti İl Başkanı Eyüp Özkeçeci 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. yıl dönümünü kutladı.

Çelik, yayımladığı mesajında, Çanakkale Zaferi'nin yakın tarihte aziz milletin hür ve bağımsız yaşama kararlılığını gösteren en büyük kahramanlık öykülerinden birisi olduğunu belirtti.

101 yıl evvel vatanın namahrem ayaklara çiğnetmemek için birleşen kahraman yüreklerin yokluk ve imkansızlıklara rağmen, bir destan yazıldığını anımsatan Çelik, Çanakkale Zaferi'ni yazanların hem ülke tarihini hem de dünya tarihini yeniden şekillendirdiklerini anımsattı.

Çanakkale Zaferi'ni geleceğin inşasında ve yeni Türkiye'nin imarında çok önemli bir kaynak olarak gördüklerini dile getiren Çelik, "Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, tarih boyunca vatanı, devleti, milleti ve bayrağı için canını feda etmiş tüm aziz şehitlerimize Allah'tan rahmet, geride kalanlara da sabırlar diliyorum. Allah onlardan razı ve hoşnut olsun, eğer bugün ezanlarımız minarelerden özgürce okunulabiliyorsa, bugün varlığımızı hür ve bağımsız bir şekilde idame ettirebiliyorsak bize bu mukaddes vatanı emanet eden şehit ve gazilerimizin sayesindedir. Bizler ise emanet edilen bu cennet vatanı, ecdadımıza olan bu borcumuzu bu bayrağa, milletimize ve milletimizin değerlerine sımsıkı sahip çıkarak ödeyeceğiz" ifadelerini kullandı.

Özkeçeci'nin mesajı

İl Başkanı Eyüp Özkeçeci, Çanakkale Deniz Zaferi'nin, milletin yeniden uyanışına, şahlanışına ve millet olarak dünya sahnesinde yeniden yükselişine zemin hazırladığını bildirdi.

18 Mart Şehitleri Anma Günü'nde, bu toprakları bize miras bırakan tüm şehitleri rahmetle, minnetle yad ettiklerini belirten Özkeçeci, 101 yıl önce Çanakkale'de büyük bir kahramanlık destanı yazan Mehmetçiğin, sergilediği cesaret ve fedakarlıkla bir yandan tüm dünyanın hayranlığına mazhar olduğunu, diğer yandan da İstiklal Savaşı'nın adeta ön sözünü yazdığını kaydetti.

Bu zaferle birlikte hem Kurtuluş Savaşı'nın yapılabilmesi, hem de bağımsız Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşu için bir meşale yakıldığını belirten İl Başkanı Özkeçeci şöyle devam etti:

"Hiç şüphesiz, bu destansı zafer, mazlum ve esaret altındaki bütün toplumlar için de emsal teşkil etmiştir. Millet olarak bizler, bu mukaddes toprakları bize emanet eden, kanıyla, canıyla bu toprakları vatan kılan her bir şehidimizi daima minnet ve şükranla anacağız. Bu inançla, Şehitleri Anma Günü olarak kabul ettiğimiz Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. yıldönümünde, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, ebediyete intikal eden bütün şehitlerimizi rahmetle ve minnetle anıyorum."

Kaynak: AA / Güncel

Canan Candemir Çelik Gaziantep AK Parti Eyüp Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
title