Haberler

Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. Yılı

Van'da Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. yılı dolayısıyla etkinlik düzenlendi.

Van'da Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. yılı dolayısıyla etkinlik düzenlendi.

Van Valiliği tarafından İmam Hatip Lisesi Konferans Salonunda düzenlenen program, Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Programda konuşan Van Valisi İbrahim Taşyapan, Çanakkale Zaferi'nin önemine değindi.

Mehmet Akif Ersoy'un "Çanakkale Şehitlerine" şiirinin ezbere bilinmesi gerektiğini belirten Taşyapan, şöyle konuştu:

"Mehmet Akif Ersoy'un 'Çanakkale Şehitlerine' şiirini içimize sindire sindire okur ve ezberlersek, Çanakkele'nin ruhundan, ilhamından yüreğimize damlalar damlayacaktır. Askerimiz, kültürümüz, tarihimiz fert olarak savaşılmaz, fert olarak bu mücadele verilmez, bir inanç ve ideal uğruna savaş verilir. Bu ideal de Allah'ın askeri olmak, dinini yaymak ve Allah uğrunda savaşmaktır. Onun için bu tür anmalar ve programlar Çanakkale'yi anmak ve aynı zamanda anlamaktır. Anlamak için çalışmalıyız. Çanakkale'de neler olduğunu bilmeliyiz. Bu ruhun bu gün ki hayatımıza ne kadar düşünmeliyiz. Bu nedenle bu tür programlara gençlerimizi ve çocuklarımızı da getirerek onların yüreklerinde kıpırdayan duygularını canlandırmalıyız. Onlara bir zihniyet aşılamalıyız. O zihniyeti bu tür programlar güçlendirecektir."

Ardından konuşan Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürü Nevzat İnanç ise Çanakkale'de bir milyon insanın savaştığını belirterek, "Metrekareye 6 bin mermi düşmüş ve bir alay asker üç dakika içerisinde hakka yürümüştü. 5 yüz binin üzerinde kayıp vardı. Savaşa kişiden katılan her iki kişiden biri yaşamını yitirmişti. Bir hilal uğruna 250 bin canımız şehadet şerbetini içmiştir" diye konuştu.

Program, şiir dinletisinin ardından sinevizyon gösterisi ve tiyatro etkinliğiyle devam etti. Etkinliğin sonunda Çanakkale şehitleri için dualar okundu.

Kaynak: AA / Güncel

Mehmet Akif Ersoy Çanakkale Zaferi Van Valiliği Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Fenerbahçe başkanlık seçimi ne zaman 2024? 7 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 7 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 7 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Rasim Ozan Beyaz Futbol'da neden yok, Beyaz TV'den ayrıldı mı? 7 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 7 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 7 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 7 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 7 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 7 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 7 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 7 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Fenerbahçe'nin şampiyonluk şansı var mı? Fenerbahçe nasıl şampiyon olur? Şampiyonlukta ikili averaj mı genel averaj mı?
title