Haberler

Şehitlere Hüzünlü Anma

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 100. yıldönümü nedeniyle Asri Mezarlık’taki şehitlikte tören düzenlendi.

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 100. yıldönümü nedeniyle Asri Mezarlık'taki şehitlikte tören düzenlendi.

Tören, Valilik, 6. Mekanize Piyade Tümen ve Garnizon Komutanlığı, Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve Türkiye Harp Malulü Şehit Gaziler, Dul ve Yetimleri Derneği'ne ait çelenklerin Şehitlik Abidesi'ne konulmasıyla başladı.

Şehitler için bir dakikalık saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından askerler tarafından saygı atışı yapıldı ve Türk Bayrağı göndere çekildi.

Törende konuşan Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Adana Şube Başkanı Melahat Ongun, şehitlik mertebesinin Allah katında, peygamberlikten sonra en yüksek mertebe olduğunu belirterek şöyle konuştu:

"Cennette onlar için sonsuz nimetler hazırlanmıştır. Kur'an, Allah yolunda öldürülenlerin, Allah'ın bağışını ve merhametini kazandıklarını bildirir. Çanakkale Savaşı millet olma bilincinin tohumlarının atılarak Kurtuluş Savaşı'nın kazanılmasına zemin hazırlayan bir prestij ve azmin mücadelesidir. Mukaddes vatan toprakları için canlarını seve seve vererek bir ulusun kaderini değiştiren, vatanımızı, istiklalimizi sarsılmaz imanları eşsiz cesaretlerine borçlu olduğumuz aziz şehitlerimiz dünyada eşi benzeri olmayan bir destan yazmıştır."

Ongun'un konuşmasının ardından askeri üniforma giymiş Zeynep Sude Köksal isimli kız çocuğu, 'Bayrak' şiirini seslendirdi. Daha sonra İl Müftüsü Arif Gökce, katılımcılarla birlikte şehitlerin ruhu için Kur'an-ı Kerim okuyup dua etti. Duaların ardından Vali Mustafa Büyük, şehit defterini imzaladı.

Şehitlikteki mezarlara tek tek karanfil bırakan kent protokolü daha sonra şehit aileleriyle sohbet etti. - ADANA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Garnizon Komutanlığı Çanakkale Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İntegral kaldırıldı mı? İntegral müfredattan çıkarıldı mı? Adana Demirspor Galatasaray maçı CANLI izle! 26 Nisan Adana Demirspor GS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Mesut Komiser döndü mü? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri döndü mü? Indiana Pacers vs Milwaukee Bucks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 27 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı?
title