Haberler

Şehitler İçin Saygı Duruşu Yerine Dua

Manisa'da İl Koordinasyon Kurulu toplantısında darbe girişimi ve olağanüstü hal ilanı ile ilgili konuşan Manisa Valisi Hakan Güvençer, saygı duruşu için ayağa kalkan kurum yetkililerine dua okuttu.

Manisa'da İl Koordinasyon Kurulu toplantısında darbe girişimi ve olağanüstü hal ilanı ile ilgili konuşan Manisa Valisi Hakan Güvençer, saygı duruşu için ayağa kalkan kurum yetkililerine dua okuttu.

Manisa Valisi Hakan Güvençer, bölge müdürleri, kaymakamlar ve kurum müdürlerinin katılımıyla, Şehzadeler Kaymakamlığı toplantı salonunda İl Koordinasyon Kurulu toplantısı yapıldı. Toplantıda darbe girişimine karşı mücadele ederken şehit düşenleri anan Vali Güvençer'in sözleri üzerine toplantıya katılanlar saygı duruşu için ayağa kalktı. Ancak Güvençer, oturmalarını söyleyerek, saygı duruşunda bulunulmayacağını, dua okunacağını ifade etti. Herkesi demokrasi şehitleri için 1.5 dakikalığına dua okumaya davet eden Güvençer'in sözleri üzerine yerlerine oturan kurum müdürleri ise ellerini açarak şehit olanlar için dua okudu. Vali Güvençer, "Üç İhlas bir Fatiha okumaya davet ediyorum. Elbette saygı duruşunda bulunulur. Ancak burası meclis değildir, kurul olarak topluca ayağa kalkmak saygı duruşunda bulunmak tek başına bir anlam ifade etmiyor. Bu karanlık ve zulümle hak ve haklılık başa çıkmıştır" dedi.

'ÇOK BÜYÜK DEĞİŞİKLİKLER OLMAYACAK'

Olağanüstü hal ilanı ile ilgili konuşan Vali Güvençer, üç aylık süre içinde tüm kurumların daha çok çalışması gerektiğini söyledi. Vali Güvençer, "Bugünden tezi yok çok daha fazlasını yapmak zorundayız. Çok büyük değişiklikler olmayacak. Özellikle bizler bağlı olduğumuz mevzuat içinde hizmet üretmeye, süratle hayatı olağan akışına getirmeye devem edeceğiz. Valilik bünyesinde bir olağanüstü hal kurulu kurulacak. İlçelerde de oluşturulacak" diye konuştu.

Konuşmasının ardından Manisa'daki yatırımlar hakkında bilgi veren Vali Güvençer, "3 aylık dönem itibariyle toplam proje bedeli 3 milyar 5 milyon lira olan 298 proje var. 298 projeden 18'ini bitirdik, 171 proje devam ediyor. 18 proje ihale aşamasında, 71 projeye de başlanılamadı. Yatırımların ağırlığı ulaştırma, tarım, sağlık, eğitim alanından oluşuyor" diye konuştu. Vali Güvençer'in verdiği bilgilerin ardından kurumların bölge müdürleri Manisa'daki çalışmalarını anlattı.

- Manisa

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Hakan Güvençer Politika Güncel Haberler

title