Haberler

Şehitler Duygu Yüklü Törenle Anıldı

İzmir'in Kadifekale Semti'ndeki Hava Şehitliği'nde, 18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101'inci yıl dönümü nedeniyle tören düzenlendi.

İzmir'in Kadifekale Semti'ndeki Hava Şehitliği'nde, 18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101'inci yıl dönümü nedeniyle tören düzenlendi. Lise öğrencisi Eda Dalgın'ın şehitler için okuduğu şiir, şehit yakınlarının duygulu anlar yaşamasına neden oldu. Dualarla anılan şehitlerin kabirlerine, karanfil bırakıldı.

Kadifekale'de bulunan Hava Şehitliği'ndeki törene, İzmir Valisi Mustafa Toprak, Ege Ordusu ve Garnizon Komutanı Orgeneral Abdullah Recep, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Aziz Kocaoğlu, askerler, bazı siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, milletvekilleri, şehitlerin yakınlarıyla İzmirliler katıldı. Şehitlik anıtına çelenklerin bırakılmasının ardından saygı atışı yapıldı ve İstiklal Marşı okundu. Konak Anadolu Lisesi öğrencileri Eda Dalgın ve Çağdaş Çelik şehitler için şiir okudu. Törende bulunan şehit yakınları gözyaşlarına hakim olamadı. Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği İzmir Şube Başkanı Sebahattin Külah'ın ardından konuşan Vali Toprak, "Türk milletinin istikbali ve istiklali uğruna canlarınızı feda ettiniz. Şartlar ne olursa olsun yüce Türk milletinin neleri başarabileceğini tüm dünyaya gösterdiniz. Bunların yanı sıra insanlığa bağlığınızla insanlık tarihinde şerefli ve onurlu yerinizi aldınız. Bu şahsiyetiniz Türk milletine ilham kaynağı olmaya devam edecek. Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ve onun silah arkadaşlarını, şehitlerimizle gazilerimizi sonuz rahmetle anıyorum" dedi.

Konuşmaların ardından şehitler için dua edildi ve şehitlerin kabirlerine karanfil bırakıldı.

- İzmir

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Toprak Çanakkale İzmir Ege Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
title