Haberler

Şehit Yakınlarından Akil İnsanlara Tepki

Güncelleme:

Akil İnsanlar Akdeniz Heyeti Osmaniye'de sivil toplum kuruluşları, siyasi parti temsilcileri ve basın mensupları ile bir araya geldi.

Akil İnsanlar Akdeniz Heyeti Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Başkan Yardımcısı Lale Mansur, Sekreter Tarık Çelenk, üyeler Şükrü Karatepe, Kadir İnanır, Muhsin Kızılkaya, Öztürk Türkdoğan, Hüseyin Yayman ve Nihal Bengisu Karaca, Osmaniye'de sivil toplum kuruluşları, siyasi parti temsilcileri ve basın mensupları ile bir araya geldi. Akil İnsanlar Akdeniz Heyeti'nin Gala Tesisleri'ndeki toplantısına, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği, Emekli Astsubaylar Derneği, Muharip Gaziler Derneği temsilcileri davet edilmedi.

Toplantı salonuna öncede hazırlanan listede ismi bulunanlar alındı. Polis, geniş güvenlik önlemleri alırken çevre il ve ilçelerden takviye ekipler gönderildi. Toplantının yapıldığı tesisin önünden geçen D-400 karayolu trafik ekiplerince kapatılırken, ulaşım kontrollü bir şekilde sağlandı.

İçeride Akil İnsanlar Heyeti'nin toplantısı sürerken, bir grup şehit yakını ve gazi de dışarıda tepkilerini dile getirdi. Şehit yakınları yolun karşısına alınarak polis bariyerleri ile çevrili alanda bekletildi. Daha sonra ise heyet üyelerinin izni ile şehit yakınları ve gazileri temsilen 2 kişi toplantıya alındı.

HANGİ DEVLET HANGİ SUÇLUYU BAĞIŞLAMA HAKKINA SAHİPTİR

1996 yılında Güneydoğuda mayına basarak bir bacağını kaybeden emekli Astsubay Başçavuş 42 yaşındaki Cem Sefa Can, Akil İnsanlar Heyeti'ne tepki göstererek, "Hangi devlet hangi suçluyu bağışlama hakkına sahiptir. Nerede hukuk? Lütfen ayağa kalk Türkiye. Yazıklar olsun, kendi vatanında kendi toprağında bir konferansa giremiyorum! Bacağını kaybetmiş, kurşunlar yemiş, kollarında nice askerler, polis şehit olmuş bir komutan burada toplantıya giremiyor." dedi.

Akil İnsanlar Heyeti'nin toplantısına girebilmek için başvurduğunu belirten Cem Sefa Can, "Dünden beri yalvarıyorum, konunun muhatabı benim çağırın ne olur iki kelime konuşayım diyorum, yangınıma bir kova su dökeyim diyorum." diye konuştu.

İçeriye girmek isteyen grup İl Emniyet Müdürü Tayfur Erdal Ceren ve Ak Partili yöneticilerin araya girmesiyle toplantının yapıldığı tesisten uzaklaştırıldı.

Heyet üyeleri toplantının ardından Osmaniye Valisi Celalettin Cerrah'ı makamında ziyaret edip, Adana'ya geçti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Osmaniye Türkiye Akdeniz Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
title