Haberler

Şehit Yakınları ve Gazilere İftar

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, şehit yakınlarına seslenerek, "Peygamber ocağından peygamber kucağına giden şehitlerimizin yakınları, sizler bizim emanetimizsiniz."

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, şehit yakınlarına seslenerek, "Peygamber ocağından peygamber kucağına giden şehitlerimizin yakınları, sizler bizim emanetimizsiniz. Sizlerin onurlu, şerefli bir şekilde yaşaması sosyal devlet olarak da insani ve vicdani olarak da bizim en büyük görevlerimiz" dedi.

Şahin, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Şehit Yakınları ve Gaziler Dairesi'nin, şehit yakınları ve gaziler için ATO'da düzenlediği iftarda yaptığı konuşmada, her insanın kaderi olduğu gibi her coğrafyanın da bir kaderi olduğunu belirterek, "Bizim coğrafyamızın kaderinde de en zor şartlarda esareti kabul etmemek, istiklal, istikbal ve bayrağı için canını, cananını, en yakınını düşünmeden bu toprakları vatan yapma iradesi, azmi ve kararlılığı vardır" diye konuştu.

Türkiye Cumhuriyeti'nin gücünü "Neredesiniz" diye sorulduğunda sağına, soluna bakmadan "Vatanım için buradayım" diyen şehit ve gazilerden; en yakınını, canını, kardeşini, gönüldaşını kaybetmesine rağmen tevekkülle, takvayla, inançla, sabırla milletin birlik ve beraberliğine dua eden mukaddes şehit yakını aileler ve gazilerden aldığını vurgulayan Şahin, "Allah hepinizden razı olsun. Bizim inancımıza göre ölümle her şey bitmiyor. Ebediyet ve hayatın sınav olduğunu hepimiz biliyoruz. Bu hayat sınavındaki en büyük zaferin de bu hayat sınavını kesin olarak verenlerin de ruhlarının şad olduğu ve peygamber efendimizin makamından sonra en yüce makam olan şehitlerimizin bu sınavı geçtiğini biliyoruz." dedi.

Mehmet Akif Ersoy'un Çanakkale Şehitleri'ne yazdığı şiirinden dörtlük okuyan Şahin, "İşte peygamber ocağından peygamber kucağına giden şehitlerimizin yakınları, sizler bizim emanetimizsiniz. Sizlerin onurlu, şerefli bir şekilde yaşaması sosyal devlet olarak da insani ve vicdani olarak da bizim en büyük görevlerimiz" ifadesini kullandı.

-"Bu salon dünyaya bir mesaj veriyor"-

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla bakanlığın yeniden yapılanması sırasında altı ay yoğun bir çalışma yaparak mevzuatları birleştirdiklerini, sorunları tespit ettiklerini dile getiren Şahin, tek istihdam hakkı, muhtaçlık belgesi, şehitlerin eğitim durumuna göre maaş bağlanması konularını yeniden düzenlediklerini anlattı.

Meclis çalışmasının son günü Başbakan Erdoğan'ın, "Bu kadar önemli bir yasa bekleyemez, Plan ve Bütçe'den geçmesine de gerek yok. Bu akşam bu işi bitirelim" talimatı üzerine 25 maddelik paketi partilerin oybirliğiyle çıkardıklarını kaydeden Fatma Şahin, "Birliğimize, beraberliğimize nifak tohumu sokmak isteyenler, bu toplumun iman dolu kalbini tanımıyorlar. İlacın, tedavinin kalpte, sevgide, barışta olduğunu bilmiyorlar. Ama bugün bu salon, dünyaya bir mesaj veriyor, 'siz ne yaparsanız yapın, biz biriz, beraberiz, biz birlikte Türkiyeyiz' diyor" şeklinde konuştu.

Basına kapalı gerçekleşen yemeğe İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin de katıldı.

Muhabir: Meltem Uzun-Enes Kaplan

Yayıncı: Selçuk Aval - ANKARA

Kaynak: AA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan İdris Naim Şahin Fatma Şahin Politika Güncel Haberler

title