Haberler

"Şehit yakınları ve Gaziler İftarda Buluştu"

Güncelleme:

Bağcılar Halk Sarayı'nda düzenlenen iftar programında üç bine yakın şehit yakınları ile gaziler bir sofrada buluştu

Davetliler, şehit yakınları ile çocuklarına büyük ilgi gösterirken 1974 yılındaki Kıbrıs çıkarması sırasında yaralanan gaziler de birbirleriyle hasret giderip bolca sohbet etme imkanı buldular.

Bağcılar'da kurulan "Mahalle Sofraları" ve "Ramazan Çadırı İrfan Sofrası" binlerce ilçe sakinini Ramazan'ın bereketli sofrasında buluşturuyor. Bağcılar Belediyesi Halk Sarayı'nda düzenlenen iftar yemeği de şehit yakınları ile gazileri bir araya getirdi. İftara üç bine yakın davetli katıldı.

Ramazan ayının bereketli sofrasında buluşan davetliler, Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından okunan ezanla birlikte iftarlarını açtılar. İftar sonrası bir konuşma yapan AK Parti İstanbul Milletvekili Harun Karaca batılı güçlerin İslam coğrafyası üzerinde oynadığı oyunlara dikkat çekti. Ramazan ayında bile Müslüman kanının akıtıldığını ifade eden Karaca, "Batılıların İslam coğrafyası üzerine hesapları var. Muhakkak ki, Allah onların hesaplarını bozacaktır. Onların hesabı varsa Allah'ın da hesabı vardır" dedi.

"ŞEHİT VE GAZİLERİMİZLE YAŞIYORUZ"

Daha sonra konuşan Bağcılar İlçe Kaymakamı Erdal Çakır da, iftar sofralarının birlik ve beraberliğin güçlenmesine vesile olduğunu hatırlatarak, şehit ve gazi yakınlarıyla bir iftar sofrasında buluşmaktan dolayı çok mutlu olduğunu ifade etti. Çakır ayrıca, davetlilerin Ramazan Bayramlarını kutladı. Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı da, şehitleriyle ve gazileriyle yaşayan bir toplum olarak geçmişi geleceğe taşımaya çalıştıklarını belirtti. Ecdadın şanlı bir tarihe sahip olduğunu ifade eden Çağırıcı, gençlere atalarımızın gerçekleştirdiği başarıların iyi anlatılması gerektiğini vurguladı. Çağırıcı, 7'den 77'ye kadar her kesimden ve yaştan hemşehrilerine sahip çıkmayı amaçladıklarını kaydetti. Çanakkale ve Edirne'de şehitlikleri ziyaret ettiklerini, şehitlerle ve gazilerle birlikte yaşadıklarını hatırlatan Çağırıcı, Selimiye Camii'nde, Kazakistan'ın Almaata, Almanya'nın da Hamm ve Köln şehirlerinden iftar sofrası kurduklarını ifade etti.

Bağcılar AK Parti İlçe Başkanı İsmet Öztürk ise Ramazan ayının bereket ve mağfiret ayı olduğuna dikkat çekerek, "Bizi bir araya getiren Ramazan sofralarının bereketinden nasipleniyoruz. Allah tuttuğumuz oruçlarımızı ve ibadetlerimizi kabul etsin." diye konuştu.

"İFTAR PROGRAMLARI BİZİ BULUŞTURUYOR"

Bağcılar Belediyesi'nin şehit ve gazi yakınlarıyla ilgili gerçekleştirdiği faaliyetlerle ilgili duygularını ifade eden 65 yaşındaki Kıbrıs Gazisi Murat Gonca, çok mutlu olduğunu ifade ederek, "İftar amacıyla bir araya gelmekten dolayı çok sevinçliyiz. Benim gibi Kıbrıs gazisi olan arkadaşlarımla ve şehit yakınlarıyla görüşüyoruz ve sohbet ediyoruz." diye konuştu. Muharip Gaziler Derneği Başkan Yardımcısı Mehmet Aktan ise Kıbrıs gazisi olduğunu hatırlatarak, "Bu güzel ve anlamlı programları unutmak mümkün değil. Bu faaliyetler çok güzel. Allah bu bereketli iftarları düzenleyen herkesten razı olsun." diye konuştu. Yine iftara katılan 60 yaşındaki Kıbrıs Gazisi Erol Bölükbaşı da eski arkadaşlarıyla ve dostlarıyla mübarek Ramazan ayı iftar sofrasında buluştukları için çok memnun olduklarını ifade etti. Yıllardır devam eden bu geleneği sürdürdükleri için yetkililere çok teşekkür ettiğini belirten Bölükbaşı, duygularını şöyle ifade etti:

"Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı bizi Kıbrıs'a götürdü. Oradaki şehitlerimiz için Fatiha okuduk. Gözümün önünde şehit düşen asteğmenimin mezarını gördüm. Onun için Fatiha okudum. Çok duygulanmıştım. Allah sebep olanlardan razı olsun"

İftar yemeğine Karaca, Çakır, Çağırıcı ve Öztürk'ün yanı sıra Bağcılar İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yılmaz, yeni Bağcılar İlçe Emniyet Müdürü Ramazan Karaoğlan ve çok sayıda şehit ve gazi yakını katıldı.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Güncel Haberler

title