Haberler

Şehit Uzman Çavuş İçin Tören Düzenlendi

Güncelleme:

Jandarma aracının kaza yapması sonucu şehit düşen Uzman Çavuş Tayfun Meşe için Siverek İlçe Jandarma Komutanlığı'nda askeri tören düzenlendi.

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinden Diyarbakır'a göreve gelmekte olan Jandarmayı taşıyan aracın kaza yapması sonucu şehit düşen Uzman Çavuş Tayfun Meşe için Siverek İlçe Jandarma Komutanlığı'nda askeri tören düzenlendi.

Törene Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, Şanlıurfa Vali Vekili Cengizhan Yılmaz, 2. Ordu Komutanı Orgeneral Adem Huduti, 7. Kolordu ve Garnizon Komutanı Korgeneral İbrahim Yılmaz, Jandarma Bölge komutanı Tuğgeneral Necdet Güngör, Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcısı Uğurhan Kuş, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, Siverek İlçe Kaymakamı Hamza Erkal, Diyarbakır İl Emniyet Müdürü Dr. Halis Böğürcü, daire amirleri, askeri erkan ve emniyet personeli katıldı.

Törende Şehit Uzman Çavuş Tayfun Meşe'nin hayatının okunmasından sonra Şanlıurfa İl Müftüsü İhsan Açık tarafından dualar okundu. Şehit Uzman Çavuş'un cenazesi daha sonra memleketi Balıkesir'e gönderilmek üzere cenaze aracıyla Şanlıurfa GAP Havaalanı'na götürüldü.

Şehit Uzman Çavuş Tayfun Meşe'nin Özgeçmişi

1993 yılında Balıkesir'in Kepsut ilçesinde doğan Şehit Tayfun Meşe ilk, orta ve lise öğrenimi Kepsut ilçesinde tamamlamıştır. Vatani görevini Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde, İlçe Jandarma Komutanlığı'nda komando çavuş olarak yapmış, 12 Ağustos 2014 yılında terhis olmuştur. 12 Ocak ile 6 Mart 2015 tarihleri arasında Yeni Foça Jandarma Komando Eğitim Alayı Komutanlığı'nda 16. Dönem Uzman Erbaş Terörist ile Mücadele Harekat Kursu'nu tamamlayarak 23 Mart 2015 tarihinde Giresun Jandarma Özel Harekat Tabur Komutanlığı'nda göreve başlamıştır. Şanlıurfa İl Jandarma Komutanlığı emrine geçici olarak görevlendirilen Şehit Uzman Çavuş Tayfun Meşe Diyarbakır'da meydana gelen olayları takviye etmek maksadıyla söz konusu göreve intikali sırasında meydana gelen kazada şehit olmuştur.

Kaynak: Temsilci / Güncel

Hüseyin Aksoy Diyarbakır Şanlıurfa Siverek Güncel Haberler

title