Haberler

Şehit Savcının Odasında Anma

Güncelleme:

Hukukçular Derneği üyesi bir grup avukat, Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ı saldırıya uğradığı odasında andı.

* Hukukçular Derneği üyesi bir grup avukat, Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ı saldırıya uğradığı odasında andı.

Avukatlar, Kiraz'ın odasına karanfiller bırakıp dua okudu.

Haber-Kamera: Ümit TÜRK İSTANBUL / DHA

Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na gelen Hukukçular Derneği üyesi bir grup avukat, 31 Mart'ta makam odasında rehin alındıktan sonra şehit edilen Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ın odasına karanfiller bırakıp dualar okudu. Başsavcılık tarafından izin alan avukatlar, 6'ncı katta bulunan 323 numaralı odaya çıktı. Olaydan sonra oda temizlenerek onarılmıştı. Avukatlar, önce 'Şehit Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz' olarak değiştirilen oda girişindeki tabelaya karanfiller konuldu. Daha sonra içeriye giren avukatlar, beraberinde getirdikleri, Türk bayrağını şehit savcının masasına örterek, üzerine de karanfiller bıraktı. Avukatlar daha sonra şehit savcı için dua okudu. Hukukçular Derneği üyesi avukatlar, adliyenin giriş katında, bir de basın açıklması yaptı.

"HAİN SALDIRIYI LANETLEMEK İÇİN..."

Hukukçular Derneği Başkanı Mehmet Sarı, "Şehit İstanbul Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ın vefatının 7. günü sebebiyle, merhumun çalışma masasına karanfil bırakarak anmak, dua etmek ve bu hain saldırıyı telin etmek için toplandık" dedi.

Sarı, "Su uyur düşman uyumaz misali, dört koldan ülkemizin huzur ve sükununa saldırıların son perdesi, savcı Mehmet Selimk Kiraz'ın menfur bir şekilde şehit edilmesidir" diye konuştu.

"SORUN MESLEK SORUNU DEĞİL, TERÖR SORUNUDUR"

Yaşanan sonra adliyede avukatlara uygulanan tavrı doğru bulmadıklarını da dile getiren Sarı, "Onurlu avukatlık mesleğinin böyle alçakça bir saldırı için kullanılması ile teröristlerin savunmanın kutsallığına da saldırmış olduğu açıktır. Bu bağlamda her mesleğin kötü niyetliler tarafından kullanılabileceği unutulmamalıdır. Sorun bir meslek sorunu değil, terör sorunudur. Bu olayı bahane ederek avukatların meslek onurlarını sarsıcı eylem ve söylemlerin de karşısında olduğumuzu bu vesileyle belirtmek isteriz" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Çağlayan Adalet Sarayı Mehmet Selim Kiraz Mehmet Sarı İstanbul Politika Güncel Haberler

title