Haberler

Şehit Savcı Kiraz İçin Mevlit Okutuldu

Gaziosmanpaşa Belediyesi, teröristler tarafından şehit edilen Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz için Mevlid-i Şerif okuttu.

Gaziosmanpaşa Belediyesi, teröristler tarafından şehit edilen Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz için Mevlid-i Şerif okuttu.

Gaziosmanpaşa Belediyesi Çağlayan Adliyesinde görevi başındayken odasında rehin alınan ve daha sonra teröristler tarafından öldürülen Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz için Gaziosmanpaşa Merkez Camisinde ikindi namazına müteakiben Mevlid-i Şerif okuttu. Camiye çok sayıda savcı, hakim ve avukat gelerek okutulan Mevlid-i Şerifi dinledi. Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, "İçinde bulunduğumuz ay bizim için anlamlı bir ay peygamber efendimizin ölüm yıldönümü ve özellikle de çok kısa bir süre önce kaybettiğimiz şehit Mehmet Selim Kiraz'ın adını yansıtmak adına ona geriden dua etmek adına bir mevlidi şerif düzenledik" dedi.

"ŞEHİT SAVCIMIZI GELECEK NESİLLERE TAŞIMAK İÇİN ONUN ADINI İLÇEMİZDE YAŞATACAĞIZ"

Şehit Kiraz'ın şehit edilmeden önce Gaziosmanpaşa'da görev yaptığını hatırlatan Usta, "Daha önce ilçemizde uzun yıllar görev yapmış, ilçemizin sorunlarını halkımızla paylaşmış ve sorunları çözmek için çalışmış olan Sayın Mehmet Selim Kiraz çok değerli bir devlet adamıydı. Kendisini hem rahmetle yadetmek, hem de burada onu dostlarıyla, sevenleriyle, Gaziosmanpaşalı halkımızla ve buradan dua gönderecek bütün dostlarımızla birlikte bir mevlit programı tertip ettik. Sayın savcımıza Allah'tan rahmet diliyoruz. Onun anısını yaşatmak adına sadece mevlit ve dua ile kalmamak ve onun yaptıklarını sahiplenmek, bütün adliyede çalışan devlet memurlarına mesaj olsun diye de ilçemizde adını yaşatmak istiyoruz. Değişik bölge ve noktalara adını vererek onun anısını yaşatmak istiyoruz. Hem de bundan sonra bu tür olaylara maruz kalmamak adına onları gelecek nesillere taşımak istiyoruz. Bu günde onun anmak için dostlarla mevlit okuttuk. Allah rahmet etsin diyoruz" diye konuştu.

"MİLLETE ACI BİR TABLO BIRAKACAK ŞEKİLDE ÖLÜMÜ BİZ KABUL ETMİYORUZ"

Başkan Usta, "Üzüldüğümüz nokta insanlar ömrü bittikçe mutlaka ölecektir ama insanın gözlerinin önünde çok acı bir tablo ile millete acı bir tablo bırakacak şekilde olan ölümü biz kabul etmiyoruz. Vicdanlarımızda kabul etmiyoruz, hukukende kabul etmiyoruz ve insani açıdan da kabul etmiyoruz. Hem bunları toplumla paylaşmak hem de bu değerli devlet adamımızı burada yad etmek istedik. Onun ruhunu şad etmek istedik, ailesine ve geride kalanlara da sabır ihsan etmek istedik. Tabi ki böyle bir acı öncelikle aile içerisinde çok derin yaralar açar ama şunu unutmamak lazım Sayın Mehmet Selim Kiraz ailesini ve çocuklarını yalnız bırakmış olabilir. Türk milleti ise onun acısını yüreğine, bağrına gömdü ve onun adını sürekli yaşatacak ve gelecek nesiller buradan anlamlı bir ders çıkaracaktır. Bizlerde bu dersi gelecek nesillere taşımayı bir sorumluluk kabul ettik. Belki bu gün bir mevlid-i şerifle, belki de onun ismini bir noktamıza bir bölgemize vererek yaşatacağız, ama yarın da bu güzel olaylarla birlikte, güzel eserler bırakan bir savcımızı unutmamak adına ve toplumumuz ve gençlerimizi bilinçlendirmek hem de onlarla birlikte daha değerli bir millet olmayı burada milletimize paylaşmış olduk. Rabbim böyle tuzakları bu milletimize bir daha yaşatmasın" şeklinde konuştu. İkindi namazı sonrası hocalar tarafından Mevlid-i Şerif ve Kuran-ı Kerim okutuldu ve cemaat hep bir ağızdan şehit edilen Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz için dua etti. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Gaziosmanpaşa Belediyesi Mehmet Selim Kiraz Hasan Tahsin Usta Çağlayan Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
title