Haberler

Şehit Polis, Babasına 'Şehitlikten Güzel Ne Olabilir' Demiş

İSTANBUL Beşiktaş'taki bombalı terör saldırısında şehit olan polislerden 23 yaşındaki Hüseyin Akyüz'ün babası Nizam Akyüz, "Yavrumun başına bir şey gelecek diye çok korkuyordum. Geçen ay ziyaretine gittik. 'Oğlum bombalar patlıyor' deyince bana 'Baba ben de şehit olurum.

İSTANBUL Beşiktaş'taki bombalı terör saldırısında şehit olan polislerden 23 yaşındaki Hüseyin Akyüz'ün babası Nizam Akyüz, "Yavrumun başına bir şey gelecek diye çok korkuyordum. Geçen ay ziyaretine gittik. 'Oğlum bombalar patlıyor' deyince bana 'Baba ben de şehit olurum. Bundan güzel ne olabilir?' dedi. Şehit haberini aldık" diyerek gözyaşı döktü.

Geçen cumartesi günü Vodafone Arena Stadı'nın yakınındaki hain terör saldırısında şehit düşen çevik kuvvette görevli polis memurlarından Hüseyin Akyüz'ün cenazesi, geçen pazartesi günü Bursa'da gözyaşlarıyla toprağa verildi. Bursa'da kurulan çadırda taziyeleri kabul eden şehit polisin emekli memur babası Nizam Akyüz, oğlunun yaşadığı sıkıntılara rağmen polis olduğunu söyledi. Nizam Akyüz, "Hüseyin, ikiz kardeşi Hasan üniversite eğitimi görmesine rağmen kendisi israrla polis olmak istiyordu. Geçen yıl polis okuluna kaydoldu. Daha sonra çenesi uzun, kulağı büyük diye okul ile ilişkisini kestiler oğlumun. Kendisi idare mahkemesinden aldığı yürütmeyi durduma kararı ile tekrar okula döndü. Bu kez 'Gözünde sıkıntı var' diyerek, gönderdiler. 'Tedavi olduktan sonra gel' diyerek. O problemi de tedavi olarak giderdi. Sonra polis oldu" dedi.

Geçen ay, oğlunu ziyaret için İstanbul'a gittiklerini ve birlikte gezdiklerini söyleyen Nizam Akyüz, şunları anlattı:

"Yavrumun başına bir şey gelecek diye çok korkuyordum. Bunu o gün kendisi ile konuştum. 'Oğlum sen bu kadar aşamadan geçerek polis oldun. Benim için rahat değil' dedim. 'Neden?' diye sorduğunda, 'Hergün bir bomba patlıyor. Polisler şehit oluyor. Bir gün sen de elimden gideceksin diye çok korkuyorum' yanıtını verdim. Bana cevabı ise 'Babacığım amcamın oğullarının üçü polis. Onlara bir şey oldu mu? Ben korkmuyorum. Ölürsem ben de şehit olurum. Bundan daha güzel ne olabilir? Neden üzülüyorsun? Sen üzülme. Peygamber efendimiz ile komşu olmak istemez misin?" dedi. Bunun üzerine kendisine, 'Tamam oğlum o zaman sen kendi kaderini çizdin. Allah yardımcın olsun' dedim. O gece de patlamayı duyunca çocuğuma ulaşamadık. Hemen İstanbul'a gittik. Şehit haberini aldık. Daha sonra oğlumun sosyal paylaşım hesabında ise konum olarak 'cennet' yazdığını öğrendim" dedi.

Nizam Akyüz, Karabük Üniversitesi'nde İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nde eğitim gören şehit oğlunun ikizi Hasan Akyüz'ün de okulu bitirince polis olmaya karar verdiğini sözlerine ekledi. - Bursa

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Hasan Akyüz Beşiktaş İstanbul Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye geri mi dönüyor? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye mi gelecek? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY MAÇI CANLI İZLE Adana Demirspor- Galatasaray maçı canlı (HD) izleme linki! Cuma namazı kaçta bitiyor? Cuma namazı ne zaman biter, saat kaçta bitiyor? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY maçı ne zaman? #9917 Maç saat kaçta, hangi kanalda? Survivor Nefise kaza mı geçirdi, ne oldu? Survivor Nefise'nin son durumu ne? 23 Nisan'daki Dilan Polat gösterisine soruşturma başlatıldı mı? Dilan Polat taklidi için bakanlık harekete geçti!
title