Haberler

Şehit Pilotun Annesi: Ben Araştırdım, Uçaklar Eski Olduğu İçin Düşmüş

Güncelleme:

2003'te 2 RF-4E Fantom tipi uçağın düşmesi sonucu oğlunu şehit veren anne, "Oğlumun kazasını araştırdım bize anlatılan gibi değilmiş, uçak eski olduğu için düşmüş" dedi.

Malatya'nın Akçadağ ilçesinde, 2003 yılında 2 RF-4E Fantom tipi uçağın düşmesi sonucu oğlunu şehit veren Melahat Ongun, bu kadar çok uçağın düşmesinin tesadüf olamayacağını söyleyerek, "Oğlumun kazasını araştırdım bize anlatılan gibi değilmiş, uçak eski olduğu için düşmüş" dedi.

24 TANE VARDI, 12'Sİ DÜŞTÜ, 12 PİLOT ŞEHİT OLDU

Türkiye'de yaklaşık 9 günde Malatya ve Konya'da düşen üç RF-4E/TM uçağında 6 pilot şehit oldu. Yapılan araştırmada, bu tip uçaklardan Türkiye'ye 24 tane geldiği ve bunların 12'sinin belirli aralıklarla düştüğü 12 pilotun şehit olduğu belirlendi.

PEŞ PEŞE GELEN KAZALAR, GEÇMİŞ YILLARDA OĞULLARINI KAYBEDEN ŞEHİT ANNELERİNİN DE YÜREĞİNİ YAKTI

Ardı ardına şehit pilot haberlerinin gelmesinin ardından geçmişte aynı tip uçakta aynı şekilde kazada oğlunu kaybeden şehit annelerinin de yüreği yandı. Bunlardan biri olan ve 2003 yılında Malatya Akçadağ'da düşen iki uçaktan birinde olan Malatya 7. Ana Jet Üs Komutanlığı'nda görev yaparken şehit olan Fatih Ongun pilot üsteğmenin annesi Melahat Ongun, "Oğlumun kazasını araştırdım bize anlatılan gibi değilmiş, uçak eski olduğu için düşmüş" dedi.

KAZANIN ÜZERİNDEN 12 YIL GEÇMESİNE RAĞMEN...

Gözüyaşlı anne, kazanın üzerinden 12 yıl geçmesine rağmen oğlunun uçağının nasıl düştüğünü bir türlü öğrenememiş. Ongun, kendisine yapılan açıklamada kalkan iki uçağın kanadının birbirine çarpması sonucu uçakların dağa çarparak düştüğünün söylendiğini belirterek, "Benim yaptığım araştırmalar bunun aksini söylüyor. Oğlumun uçağı ile irtibat bulutların arasına girdiğinde kesilmiş. Yani o dağa çarpmamış irtibat bulutların arasındayken kesilmiş ve alçak bir yere düşmüş" dedi.

"BİZE 'ARAŞTIRILSA DA BİR YERE VARMAZ' DEDİLER"

Ongun, bu kadar çok uçağın düşmesinin tesadüf olamayacağına dikkat çekerek şunları kaydetti:

"Bir şeyler var ama ne olduğunu bilmiyorum. Biz şehit aileleri olarak bunun araştırılmasını istedik ama araştırılsa da bir yere varamayacağımızı söylediler. O bakımdan bu konu beni çok üzüyor bugün yine 12 yıl önceki acıyı yaşadım. 2003 yılından bu yana her cuma şehitliğe gidiyorum ve bu acıyı yaşıyorum neden. Biz artık bunların yaşanmasını istemiyoruz artık ne yapılacaksa yapılsın. F4'leri kaldıracaklarmış bu zamana kadar uçakların yarısı düştü bundan sonra mı akılları başına geldi. Düşe düşe mi bitirilecekti. Herkesin yüreği yandıktan sonra mı?"

"HÂLÂ O GÜNDEN BUGÜNE BİR ÖNLEM ALINMAMIŞ"

Melahat Ongun, oğlunun uçağının düşmesi olayını araştırdığında korkunç bir gerçeği öğrendiğini ifade ederek, "Benim işittiğime göre uçakların çok eski olduğu söyleniyor. 2003'te Fatih şehit olduğunda uçakların çok eski olduğu, uçakların kaza yapabileceğini ama bir türlü elden çıkarmadıklarını duymuştum. Hâlâ o günden bu güne bir önlem alınmadı kazalar oluyor ve çocuklarımız şehit oluyor. Nasıl bir önlem alırlar ne yaparlar bilmiyorum ama içimiz yanıyor" diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Türkiye Akçadağ Malatya Konya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
title