Haberler

Şehit Oğlunu, Onun Polis Şapkasıyla Uğurladı -2

Diyarbakır-Silvan karayolu 35 kilometrede meydana gelen patlamada 2 meslektaşı ile birlikte şehit düşen Özel Harekat polisi Nuri Yazanel, baba ocağı Kayseri'de hazin bir törenle toprağa verildi.

Diyarbakır- Silvan karayolu 35 kilometrede meydana gelen patlamada 2 meslektaşı ile birlikte şehit düşen Özel Harekat polisi Nuri Yazanel, baba ocağı Kayseri'de hazin bir törenle toprağa verildi. Törene şehidin babası Davut Yazanel oğlunun polis şapkasıyla, eşi Güldane ve oğlu Yusuf parkasıyla, kız kardeşi Latife ise, polis kıyafetiyle katıldı.

Diyarbakır'da düzenlenen resmi törenin ardından askeri uçakla şehit polisin naaşı, Kayseri Erkilet hava alanına getirildi. Şehidin naaşı buradan ambulans ve polis eskortlarının Mevlana Mahallesindeki babası Davut ile annesi Latife'nin oturduğu eve getirilip, helallik alınmasının ardında Hunat camisine getirildi. Buradaki cenaze namazına Kayseri Valisi Orhan Düzgün, Sivacs Valisi Alim Barut, Yozgat Valisi Abdülkadir Yazıcı, MHP Kayseri milletvekili Yusuf Halaçoğlu, Garnizon komutanı Hv.Plt. Tümgeneral İsmail Yalçın, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Uğur Özcan, Emniyet Müdürü İbrahim Kulular, Jandarma Komutanı Albay Halil Uysal, protokol mensupları, çok sayıda emniyet mensubu ve vatandaşlar katıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Ahmet Davutoğlu, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, İçişleri Bakanı Efkan Ala, Ekonomi Bakanı ve AK Parti Kayseri milletvekili Mustafa Elitaş, CHP Genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kayseri, Sivas, Yozgat Valilikleri, Emniyet Genel Müdürlüğü ve çok sayıda kurum, kuruluş da cenaze törenine çelenk gönderdi. Tarihi Selçuklu eseri Hunat camisindeki cenaze törenine babası Davut Yazanel, şehit oğlunun özel harekat polis şapkasında,, eşi Güldane ve tek oğlu Yusuf parkasıyla, kız kardeşi Latife Yazanel ise, polis kıyafetiyle katıldı. Şehidin kardeşleri ve yeğenleri de al bayrağa sarılı tabutuna kapanarak, gözyaşı döktü. 'Kahrolsun PKK' sloganları arasında şehidin naaşı, meslektaşlarının omuzlarında Kayseri Şehir Mezarlığındaki Polis Şehitliğine götürüldü.

Diyarbakır'ın Silvan İlçesi karayolunda PKK'lıların polis zırhlı aracına düzenlediği bombalı saldırıda şehit olan polislerden Nuri Yazanel'in 3 yıldır Sivas'ta Özel Harekat Operasyon timinde görev yaptığı, geçici görevle 2 ay önce Diyarbakır'a gittiği bildirildi. Yazanel'in, şehit düşmeden üç gün önce izin alıp, açık ögretim fakültesi sınavları için Sivas'a geldiği, sınav sonrası iki meslektaşıyla birlikte zırhlı araçla Silvan'daki görev yerine giderken, hain pusudaki patlamada ağır yaralandığı ve hastanede şehit düştüğü ifade edildi. Şehit polis Nuri Yazanel'in en son 3 gün önce açıköğretim sınavları için Sivas'a geldiği, ardından ise yeniden Diyarbakır'a döndüğü belirlendi. Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş, Diyarbakır'ın Silvan karayolunda PKK'lı teröristlerin bombalı saldırısında şehit olan özel harekat polisi Nuri Yazanel için taziye mesajı yayımladı. Ekonomi Bakanı ve Kayseri milletvekili Mustafa Elitaş, Kayseri'de toprağa verilen şehit polis memuru Nuri Yazanel ile ilgili yayınladığı mesajında şu ifadelere yer verdi: "Dün Diyarbakır'dan gelen acı bir haberle yüreğimiz dağlandı. Milletimizin can ve mal güvenliği, emniyeti için gece gündüz demeden, bin bir zorlukla görev yapan polislerimize PKK'lı hainler tarafından bir saldırı gerçekleştirildi. Milletimizin birlik ve beraberliğine kasteden bu alçak PKK'lı hainlerin, Diyarbakır'da zırhlı polis aracına düzenlediği alçakça saldırıda 3 polisimiz şehit oldu. Şehitlerimize Allah'tan Rahmet, kederli ailesine ve yakınlarına sabır ve başsağlığı diliyorum. Bir kez daha vurgulamak istiyorum; milletimizin birlik ve beraberliğine kasteden bu alçaklar, hainler emellerine ulaşamayacak, sonları hüsran olacaktır. Şehit polislerimizin katilleri bulunup, bu alçakça saldırının hesabı teröristlerden mutlaka sorulacaktır?? Öte yandan, Kayseri'de bugün Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 1. Ulusal Fotoğraf yarışmasının ödül töreni ve sergi açılışı Şehit polisin cenaze töreniyle çakıştığı için ileri bir tarihe ertelendi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Diyarbakır Kayseri Silvan Sivas Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
title