Haberler

Şehit Babasından Birlik Beraberlik Mesajı

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda geçen hafta şehit düşen Jandarma Uzman Çavuş Mustafa Hakan Kaçar'ın babası Yunus Kaçar, oğlunun terörün sona ereceğine inancının tam olduğunu ve geri dönmeyi düşünmediğini belirterek, "Bu PKK terör örgütü temizlensin.

MUSTAFA YILDIRIM - Diyarbakır'ın Sur ilçesinde terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda geçen hafta şehit düşen Jandarma Uzman Çavuş Mustafa Hakan Kaçar'ın babası Yunus Kaçar, oğlunun terörün sona ereceğine inancının tam olduğunu ve geri dönmeyi düşünmediğini belirterek, "Bu PKK terör örgütü temizlensin. Bu milletin düşmanı çok zaten. Onun için biz her zaman birlik ve beraberliğimizi korumak zorundayız" çağrısında bulundu.

İzmir'in Narlıdere ilçesi Ilıca Mahallesi'nde dere yatağının kenarında, sobalı ve iki odalı gecekonduda, kızı Gül ve 93 yaşındaki annesi Döne ile yaşayan Yunus Kaçar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, oğlunu kahraman olarak gördüğünü ifade etti.

Oğluna Mustafa ismini, Çanakkale Savaşı'nda şehit olan dedesinin ağabeyinin hatırasını yaşatmak için verdiğini anlatan Kaçar, "Bugün bir savaş çıksa ben de cepheye giderim. Öleceksek öleceğiz, kalacaksak kalacağız. Oğlumla aynı ismi taşıyan Çanakkale'de de bir şehidimiz var. Benim Ali dedemin ağabeyi olan Mustafa da 16 yaşında Çanakkale Savaşı'na gitmiş. Dedem onun ismini babama koyuyor, ben de o ismi oğluma koymuştum. Bir akrabamızın Mustafa ismindeki oğlu da 1985 yılında Şanlıurfa'da şehit olmuştu. O nedenle bana 'Bu Mustafalar yaşamıyor, ismini Mustafa koymayın' dediler. Biz Mustafa isminin yanında bir de Hakan ismini vermiştik oğlumuza. O kadar insanın içinde şehitlik nasip oldu" diye konuştu.

Oğlunun operasyona gideceği zamanlarda kendini telefonla aradığını ve "Devletimiz çok güçlü, bu terörü bitirecek" dediğini aktaran Kaçar, "Hiçbir zaman geri dönmeyi düşünmüyordu, mücadele ediyordu" dedi.

Kaçar, yaşanan acıların bitmesi temennisini dile getirerek "Bu PKK terör örgütü temizlensin. Bu milletin düşmanı çok zaten. Onun için biz her zaman birlik ve beraberliğimizi korumak zorundayız" şeklinde konuştu.

Şehit ile son konuşmasını anlatan Kaçar, Afyonkarahisar'daki köy evlerinin etrafını çitle çevirerek tadilat yaptırmayı düşünen oğlu ile Kurban Bayramı'nı burada geçirme planı yaptıklarını aktardı.

Kaçar, "Oğlumun çok hayali vardı. Yıllık izinlerinde Afyon'daki köy evimize geleceğini söylerdi. Bizim için de İzmir'de bir daire alacağını söylüyordu. Acı haber gelince hepimiz ne yapacağımızı bilemedik" diye konuştu.

İzmir Valisi Mustafa Toprak ve Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur'un başsağlığı ziyaretinde, oğlunun hayali olan ev konusunun da gündeme geldiğini belirten Kaçar, şöyle konuştu:

"Yetkililer geldi, 'evin durumuyla ilgili gereğini yapacağız' dediler. Ziyaret sırasında gerekli notlar alındı. İnşallah bu dediklerini yaparlar, hayallerimizi gerçekleştirirler, biz de memnun oluruz. Bu dünyadan böylece göçer gideriz. Belediye Başkanımız Abdül Batur, 'burası için kentsel dönüşüm projelerinin geldiğini ve tüm aşamalarının bittiğini, buradaki herkese ev verileceğini' iletti, bize de daha iyi bir ev vereceklerinin sözünü verdi. Bizi makamına davet etti, daha detaylı konuşacağız."

Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur ise şehidin babasının evinin kentsel dönüşüm kapsamında olduğunu belirterek, "Evle ilgili gelişmeleri yakından takip edeceğiz. Bölgenin imar planları haziran ayında çıkıyor. Hedefimiz yaz sonunda çalışmalara başlamak. Şehit babamıza evini bir an önce vererek şehidimizin hayalini gerçekleştirmek istiyoruz" dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Diyarbakır Narlıdere İzmir Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

MOR KOD NEDİR? Hastanelerde mor kod ne anlama gelir? #128657 Ankara Cuma namazı saat kaçta? Ankara Cuma selası ne zaman okunacak? 26 Nisan Cuma Ankara cuma namaz saati! İstanbul Cuma namazı saat kaçta? İstanbul Cuma selası ne zaman okunacak? 26 Nisan Cuma İstanbul cuma namaz saati! KIZILCIK ŞERBETİ İZLE | Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? Kızılcık Şerbeti fragman izle! ÖĞRETMEN ATAMALARI | Öğretmen atama kadro ve branş dağılımı ne zaman açıklanacak? Yusuf Tekin açıklama yaptı mı? 26 NİSAN CUMA HUTBESİ | Bu haftaki Cuma hutbesi konusu nedir? Cuma hutbesi oku! 36 BİN SÖZLEŞMELİ SAĞLIK PERSONELİ BAŞVURU EKRANI! 36 bin sözleşmeli sağlık personeli alımı başvurusu nereden yapılır? Mehmet Büyükekşi aday olacak mı? TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi aday oldu mu? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu çalışanlarına mobbing mi uyguladı? Eski Patiswiss CEO'su çalışanları azarladı! Devlet Bahçeli'nin Ferdi Tayfur göndermesi Erdoğan'a mı? Semih Yalçın ne dedi? Recep Tayyip Erdoğan, Özgür Özel görüşmesine Kemal Kılıçdaroğlu ne dedi? Kemal Kılıçdaroğlu, Özgür Özel'i neden uyardı? Noterde kredi kartı geçiyor mu? Noterlerde kredi kartı ile ödeme yapılır mı, kartla ödeme geçer mi? ESRA EROL'DA çocuk gelin skandalı nedir? Esra Erol son bölümde ne oldu, olay ne? Yalı Çapkını 67. bölüm 2. fragman canlı izle! Yalı Çapkını Seyran'a ne oldu? LİLA Kağıt kurucusu kimdir? Lila Kağıt sahibi Abdullah Öğücü kimdir?
title