Haberler

Şehit Aileleri ve Gazilere Devlet Övünç Madalyası

Adana'da 6 şehidin ailesine ve 3 gaziye, Devlet Övünç Madalyası verildi.

Adana'da 6 şehidin ailesine ve 3 gaziye, Devlet Övünç Madalyası verildi. Törende şehitlerin özgeçmişleri okunurken, aileleri gözyaşlarını tutamadı.

Yüreğir Ramazanoğlu Kültür Merkezi'ndeki törene Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, 6'ncı Mekanize Piyade Tümen ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Satı Bahadır Köse, Adana Büyükşehir Belediye Başkan MHP'li Hüseyin Sözlü, Adana Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek, bürokratlar ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı. Terörle mücadelede şehit düşen Jandarma Başçavuş Mehmet Çapar, Jandarma Üstçavuş Bekir Çavuş, Jandarma Uzman Çavuşlar Mehmet Doğan, Yusuf Seyhan ve Erdal Tekin ile polis memuru Tuncay Akyüz ile gaziler Piyade Uzman Çavuş Gökhan Doğan, polis memuru Fethi Çataldaş ve bekçi Adil Işık'ın özgeçmişleri okunurken duygu dolu anlar yaşandı. Şehit aileleri gözyaşlarına hakim olamadı. Şehit polis memuru Tuncay Akyüz'ün babası Abdurrahman Nafiz Akyüz, oğlunun özgeçmişi okunduğu sırada sinir krizi geçirdi. Gözyaşlarına boğulan ve 'Kalleşçe öldürdüler' diye bağıran acılı babayı, rütbeli polisler ve sağlık görevlileri sakinleştirdi.

Özgeçmişlerin okunmasının ardından 6 şehit ailesi ile 3 gaziye Bakanlar Kurulu tarafından verilen Devlet Övünç Madalyaları Vali Hüseyin Avni Coş tarafından takdim edildi. Vali Coş, şehit çocuklarının göğsüne madalyalarını taktıktan sonra, yanaklarını öpüp, başlarını okşadı. Şehitlerin eşleri, anne ya da babalarına da plaketlerini sundu.

Tören sonunda şehit aileleri ve gaziler Vali Hüseyin Avni Coş, Mekanize Piyade Tümen ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Satı Bahadır Köse ve Adana Büyükşehir Belediye Başkan Hüseyin Sözlü ile birlikte anı fotoğrafı çektirdi. - Adana

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Hüseyin Avni Coş Hüseyin Sözlü Bahadır Köse Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

title