Haberler

Şehit Aileleri Ortaokul Öğrencileriyle Buluştu

- Şehit aileleri ortaokul öğrencileriyle buluştu Necdet Seçkinöz Ortaokulu "15 Temmuz Şehitleri ve Kültür Katı" düzenlendiANKARA - Eski Başbakan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Emrullah İşler, 15 Temmuz'da Türk milletinin bir destan yazdığını vurgulayarak, "15 Temmuz'da Türkiye'ye...

- Şehit aileleri ortaokul öğrencileriyle buluştu

Necdet Seçkinöz Ortaokulu "15 Temmuz Şehitleri ve Kültür Katı" düzenlendi

ANKARA - Eski Başbakan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Emrullah İşler, 15 Temmuz'da Türk milletinin bir destan yazdığını vurgulayarak, "15 Temmuz'da Türkiye'ye neden saldırıldığını, neden istila hareketine kalkışıldığını, Türkiye'yi yok etmek istediklerini, Türkiye'nin gelecek yıllarını ipotek altına almak istediklerini anlamamız lazım" dedi.

Ankara Çankaya Necdet Seçkinöz Ortaokulu'nda şehitlerin anılacağı bir katın açılışı yapıldı. Eski Başbakan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Emrullah İşler ve Özel Harekat Başkanlığının da katılımlarıyla gerçekleşen programda şehit aileleri duygulu anlar yaşadı ve gözyaşlarına hakim olamadı. "Değerlerine ve geçmişine sahip çıkmayan milletler, yok olmaya mahkumdur" gerçeğinden hareketle, okulun giriş katını "Tarih Katı" olarak düzenleyen ve Türklerin Anadolu'ya gelişinden, Cumhuriyet'in kuruluşuna kadar geçen süreci bir panaroma ile resmeden ve 15 Temmuz şehitlerine yer veren ortaokulda bu kata "15 Temmuz Şehitleri ve Kültür Katı" ismi verildi. Açılışın yapıldığı etkinlikte yoğun katılım oldu.

"Haçlı savaşlarının örtülü uzantısı"

Açılış konuşmasının ardından söz alan Eski Başbakan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Emrullah İşler, tarihini, dününü bilmeyenlerin geleceği inşa edemeyeceklerini, dolayısıyla dün neler yaşandığının yeni nesillere aktarılması gerektiğini belirterek bu etkinliğin bu manada ne kadar anlamlı olduğunu ifade etti. Tarihin tekerrürden ibaret olduğunu söyleyen İşler konuşmasına şöyle devam etti:

"Biz geçmişte yaşamış olduğumuz acılardan, ders çıkarmayı bilirsek, ki burada çıkarılacak ders birliktir, beraberliktir, kardeşliktir, ele ele tutuşmak ve güçlü Türkiye'yi inşa etmektir. Bunu başarmamız lazım. 15 Temmuz'da Türkiye'ye neden saldırıldığını, neden istila hareketine kalkışıldığını, Türkiye'yi yok etmek istediklerini, Türkiye'nin gelecek yıllarını ipotek altına almak istediklerini anlamamız lazım. O saldırı sıradan bir saldırı değildi, üniforma içerisine sızmış hainlerin, geçmiş yüzyıllarda sürdürülen o haçlı savaşlarının örtülü uzantısıydı, biz millet olarak çok şükür püskürttük. Adeta bir destan yazdı Türk milleti. Türk siyasi tarihinde 15 Temmuz öncesi ve sonrası olarak anılacak" şeklinde konuştu.

Gölbaşı Özel Harekat Dairesinde şehit olan Hakan Yorulmaz'ın annesi Hamide ve babası İsmail Yorulmaz gözyaşlarına hakim olamadı. Oğlunu 6 senelik özel harekatçı olduğunu ve sözlendiğini, hayalleri olduğunu, evleneceğini anlatan anne Yorulmaz, "Oğlumla gurur duyuyorum ama benim dünyam battı, hayatım kalmadı. Benim sadece bir akşam oluyor, bir de sabah oluyor" ifadelerini kullandı.

15 Temmuz'da yine Gölbaşı Özel Harekat Daire Başkanlığında şehit olan 26 yaşındaki Niyazi Ergüven'in yengesi Derya Ergüven de gözyaşlarıyla yeğeninin en son kendisiyle görüştüğünü helallik istediğini anlattı. Şiirlerin okunduğu, ortaokul öğrencilerinin türküler söylediği programda, 7 yaşındaki anaokulu öğrencisi Yağmur Karakoloğlu İstiklal Marşı'nın on kıtasını da okuyarak büyük alkış aldı. Miniklerin Türk Bayrağı ile yaptığı gösteri de görülmeye değerdi. Program sonrasında okulun zemin katında yer alan "şehitler katı" kısmı gezildi. (JA-

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Genel

Emrullah İşler Çankaya Türkiye Genel Haberler

title