Haberler

Şehir Ekonomisi Şehir ve Düşünce'de

Güncelleme:

"Şehir Ekonomisi" konusunun ele alındığı yeni sayı, bu konuda fikir sahibi olmak isteyenler için yol gösterici nitelikte!


Türkiye'nin ilk Şehir ve Düşünce Dergisi, üçüncü sayısıyla okuyucusuyla buluştu.

Esenler Belediyesi Şehir Düşünce Merkezi tarafından yayın hayatına başlayan Türkiye'nin ilk Şehir ve Düşünce Dergisi, üçüncü sayısıyla okuyucuyla buluştu. Şehre dair kalıcı düşünceler ve çözümler üretmek ve kent meselelerine yaklaşırken geleneğin birikimi ile gelecek arasında sağlam bir bağ kurmak amacıyla hayata geçirilen Esenler Belediyesi Şehir Düşünce Merkezi'nin aynı adla hayata geçirdiği Şehir ve Düşünce Dergisi'nin üçüncü sayısında "Şehir Ekonomisi" konusu ele alınıyor.

ŞEHRE DAİR HER ŞEY VAR

Alanında uzman isimlerin ideal şehir üzerine düşüncelerinin yer aldığı Şehir ve Düşünce Dergisi'nin üçüncü sayısının önsözünde Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, Şehir Ekonomisi üzerine görüşlerini sunuyor. Genel Yayın Yönetmenliği'ni Esenler Belediyesi Şehir Düşünce Merkezi Bilim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Mazhar Bağlı'nın yaptığı derginin üçüncü sayısında Türkiye'nin önde gelen akademisyenlerinin; "Kent Ekonomisi ve Kentsel Dönüşüm", "Çok Kültürlü Osmanlı Şehrinin Merkezi Çarşı Pazar", "Postmodern Anlatılarda Şehir Eleştirisi" gibi konularda çeşitli görüş ve makaleleri yer alıyor.

ŞEHİR EKONOMİSİ ÜZERİNE…

Yıldız Teknik Üniversitesi Davutpaşa Kampüsü'nde gerçekleştirilen ve Maltepe Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. E. Nazif Gürdoğan, Şehir Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Coşkun Çakır, Şehir Üniversitesi Öğretim Üyesi – Tarihçi Mehmet Genç ile Şehir Düşünce Merkezi Bilim Kurulu Üyesi Hasan Taşçı'nın katıldığı "Şehir Ekonomisi" üzerine yapılan dosya toplantısına da geniş yer verilen sayıda, Araştırmacı Dr. Muammer Öztürk'ün "Nuri Demirağ'ın Teknik ve Ahlâk Üniversitesi Projesi" üzerine yaptığı araştırma da yer alıyor. Selimiye'nin gölgesinde çarşıları, camileri, hanları, hamamları, kervansarayları ve külliyeleri ile Edirne, taşların ve renklerin konuştuğu şehir Mardin'in de anlatıldığı dergi, tamamı kuşe kâğıdına baskılı 170 sayfadan oluşuyor.

İlk sayısı Mayıs ayında yayımlanan ve 4 ayda bir okuyucuyla buluşan Şehir ve Düşünce Dergisi'nin üçüncü sayısı; Esenler Belediyesi'nden, belediyenin ek hizmet binalarından, Esenler Belediyesi Şehir Düşünce Merkezi'nden, Esenler Belediyesi Gençlik ve Bilgi Evleri (ESGEV)'nden ve kütüphanelerden ücretsiz olarak temin edilebiliyor.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Mehmet Tevfik Türkiye Esenler Göksu Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

26-27 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Adana Demirspor Galatasaray maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Adana Demirspor GS maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Muslera sakatlandı mı? Muslera Adana Demirspor maçında sakatlandı mı? Ben Bu Cihana Sığmazam final mi yaptı? Ben Bu Cihana Sığmazam neden bitiyor, 2. sezon devam edecek mi? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Yeni müfredatta neler var, hangi konular müfredattan çıkarıldı?? İntegral kaldırıldı mı? İntegral müfredattan çıkarıldı mı? Adana Demirspor Galatasaray maçı CANLI izle! 26 Nisan Adana Demirspor GS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Mesut Komiser döndü mü? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri döndü mü? Indiana Pacers vs Milwaukee Bucks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 27 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title