Haberler

Seğmenlerdeki İlhan Koman heykeli nerede?

Güncelleme:

Mimarlar Odası Ankara Şubesi, Seğmenler Parkı'ndaki Türkiye'nin Da Vinci'si olarak bilinen, ünlü heykeltıraş İlhan Koman'a ait bronz heykelin bir anda ortadan kaybolmasının peşini bırakmıyor.

Seğmenler Park'ındaki Türkiye'nin Da Vinci'si olarak bilinen heykeltraş İlhan Koman'a ait bronz heykelin bir anda ortadan kaybolması büyük tepki topladı. Mimarlar Odası Ankara Şubesi, Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin sorumluğunda bulunan heykelin peşini bırakmıyor.

Konuya ilişkin olarak Ankara Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Başkanlığı'na resmi yazan Mimarlar Odası Ankara Şubesi, yetkililere heykelin nerede olduğunu sordu.

Rölyefler de yerinde yok

Heykeltıraş İlhan Koman'a ait bronz heykelinin kaidesinin yerinde olduğunu ancak İlhan Koman heykelinin yerinde olmadığını bildiren Mimarlar Odası Ankara Şubesi Başkanı Tezcan Karakuş Candan, heykeltıraş Burhan Alkar'ın parka adını vermiş olduğu Seğmenler Anıtı'nın kaidesinde bulunan her iki rölyefin yerinde bulunmadığını da kaydetti.

"İlhan Koman'ın Seğmenler Parkındaki heykeli sırra kadem bastı. Büyükşehir Belediyesi uyuyor mu?"

Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne "Ankara'nın önemli sanat eserlerinden olan ve Seğmenler Parkının demirbaşları olarak koruması gereken heykellerin akıbeti ne oldu? Başkanlığınızca alındı ise ne amaçla ve kimin kararı ile yerlerinden alındı? Hem İlhan Koman heykeli hem de Burhan Kaçar'ın Seğmenler Anıtı kaide rölyefleri nerede?"sorularını yönelten Candan şöyle devam etti:

"Sanatın içine tüküren, heykelleri ucube ilan eden, nü heykelleri bodrumlara hapseden bir anlayışın, sanatla kavgasına bir yenisi daha eklendi. Heykellere saldırılıyor, heykeller ortadan kayboluyor. Dünya ünlü heykeltıraşımız İlhan Koman'ın Seğmenler Parkı'ndaki heykeli sırra kadem bastı. Büyükşehir Belediyesi uyuyor mu?" Kızılay'da Büyükşehir Belediyesi Başkanlık Binası'nda bulunan İlhan Koman heykelinin de durumunu soran Candan,Heykeltraşlar ve sanatçılarla birlikte, heykel envanteri çıkartacaklarını ve heykellerin izlerini süreceklerini belirtti.

1986 yılında vefat eden sanatçı İlhan Koman'ın bir eserinin büyütülüp, Pietrasanta ustaları tarafından bronza dökülerek yapılan heykel, 1992 yılında Seğmenler Parkı'na konulmuştu..

Kaynak: Bültenler / Güncel

Tezcan Karakuş İlhan Koman Türkiye Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title