Haberler

Şefkat Çetin.Oslo'da PKK'ya Güneydoğu'nun Dershanelerden Temizlenmesi Sözü Verildi, Mıntıka...

MHP'nin Teşkilat İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Şefkat Çetin, Oslo görüşmelerinde PKK'ya güneydoğunun dershanelerden temizlenmesi sözünün verildiğini, son günlerde yapılanan "bölgede mıntıka temizliği" anlamına geldiğini...

MHP'nin Teşkilat İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Şefkat Çetin, Oslo görüşmelerinde PKK'ya güneydoğunun dershanelerden temizlenmesi sözünün verildiğini, son günlerde yapılanan "bölgede mıntıka temizliği" anlamına geldiğini bildirdi.

Milliyetçi Hareket Partisi Teşkilat İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Şefkat Çetin yazılı açıklamasında son günlerdeki dershane tartışmalarının Oslo'da görüşülen PKK'ya verilmiş sözlerle ilgili olduğunu belirtti. Çetin, "Başbakanın Kürdistan adını koyduğu yurdumuza ait bu bölgede mıntıka temizliği yapıldığı anlaşılmaktadır. Keza son yıllarda Türk ordusunun özellikle terörle mücadelede aktif görev almış şerefli subaylarının hedef alınmasının, Beşir Atalay'ın bahsettiği programla ilgili olduğu çok açıktır" dedi.

-BÖLÜCÜ AYİNDE KÜRDİSTAN" DİYENLER BÖLÜNMÜŞ TÜRKİYE HARİTASINA İSİM BABALIĞI YAPIYOR-

Çetin, "Kürdistan adını telaffuz edenler bölünmüş Türkiye haritalarına isim babalığı yapıyorlar" dedi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın geçtiğimiz günlerde Diyarbakır'da gerçekleştirdiği bölücü ayinde telaffuz ettiği Kürdistan tabirinin bir sürçü lisan olmadığı, bilerek ve planlanarak kullanıldığının anlaşıldığını bildirdi.

Açılım sürecinin koordinatörlüğünü yapan Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay'ın, "Bunların hiç birisi tesadüfî değildir. O kavramın da bu süreç içerisinde kullanılıp kullanılmamasını değerlendirdik, ondan sonra da başbakanımız onu kullandı" açıklamasının Diyarbakır'da başbakanın Barzani ile buluşmasının ne anlama geldiğini gayet açık bir şekilde ortaya koyduğunu belirten Çetin şöyle dedi:

"Türkiye'ye yıllarca terör ihraç eden onbinlerce vatan evladımızın canından sorumlu Barzani'nin, çalışma ofisinin duvarında Türkiye'nin bir parçasını da içine alan Kürdistan haritası asacak kadar niyeti bellidir. Dört parçalı Kürdistan hayali, Osmanlı'nın son döneminden bugüne neredeyse yüzyıldır emperyalizmin elindeki oyuncaklardan birisidir. Barzani ise şu anda bu bölücü kalkışmanın en önemli figürlerinden birisi olarak efendilerine hizmet etmektedir. Türkiye'de otuz yıldır kan döken bölücü terör örgütü ne ise, Irak'ta ABD'nin tahsis ettiği bölgedeki Barzani ve Suriye'deki PKK uzantıları da aynı şekilde bölgesel istikrarsızlığın taşeronlarıdır."

Şefkat Çetin, Ortadoğu'da Kürt meselesini gündeme getiren büyük güçlerin başta bölgedeki rezervle ilgili hesapları olmak üzere, geleceğe yönelik strateji ve politikaları karşısında Türkiye Cumhuriyeti hükümetinin, bizzat başbakan Tayyip Erdoğan ve bakanları da dâhil olmak üzere aşiret reisi ve basit bir bölgesel hükümet düzeyindeki Barzani kadar politik öngörü sahibi olmadıklarını ve ülkelerinin menfaatini korumaktan aciz bulunduklarını öne sürdü.

-BÖLÜCÜ AYİNLERİN ACİZ FİGÜRLERİ-

Son yıllarda açılım politikaları adı altında teröristle pazarlık masasına oturtulan hükümetin daha dün pasaportlarını Türkiye'nin verdiği Barzani ile Diyarbakır'da bölücü ayinlerin aciz figürü haline getirildiğini kaydeden Şefkat Çetin, "Parçalanmış Türkiye ve dört parçalı Kürdistan haritalarını çizen emperyalist devletler ve taşeronları, bu gayrımeşru hayali devletlerine isim babalığını Tayyip Erdoğan hükümetine yaptırmaktadırlar. Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay'ın açıklamasında ifade ettiği üzere, Diyarbakır'daki bölücü ayinde Tayyip Erdoğan'ın söylediği cümleler aslında çözüm süreci adı altında uzun süredir yürütülen Türkiye'nin çözülme ve parçalanma programının bir parçasıdır. Hükümet seçim atmosferini de hesap ederek teröre tam manasıyla teslim olmakla kalmamış, istedikleri ne taviz varsa sessiz sedasız hepsini bir bir yerine getirir hale gelmiştir" dedi.

Türkiye üzerinde hak iddia eden hayalî haritaların gözünü diktiği vatan topraklarına bölücülerin ağzıyla, emperyalistlerin isteğiyle Kürdistan adını veren, hem de bunu bilerek, isteyerek, taammüden yapan bir Türkiye Cumhuriyeti hükümetinin kabul edilemeyeceğini kaydeden Çetin, "Kürdistan" kelimesinin hangi organ tarafından kararlaştırıldığı sorarken "Bugüne kadar ülkemizin bir parçasını başkalarına ait gösteren haritalar ve bu bölgeye Kürdistan ve diğer adları verenler hakkında Cumhuriyet Savcıları hangi yasal işlemleri başlatmıştır?" diye sordu.

Kaynak: ANKA / Güncel

Milliyetçi Hareket Partisi Recep Tayyip Erdoğan Şefkat Çetin Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title