Haberler

Sedat Peker'in Skandal Sözlerine Soruşturma Açıldı

Güncelleme:

Sedat Peker'in barış için imza atan akademisyenlere yönelik söylediği "Oluk oluk kanlarınızı akıtacağız ve kanlarınızla duş alacağız." sözlerine soruşturma açıldı.

Sedat Peker'in, "Barış için Akademisyenler İnisiyatifi" üyesi bin 128 akademisyene yönelik söylediği, "Oluk oluk kanlarınızı akıtacağız ve kanlarınızla duş alacağız" sözleri nedeniyle yapılan şikâyet üzerine savcılık soruşturma başlattı.

SKANDAL SÖZLER

Bildirinin yayınlanmasının ardından Sedat Peker, kendisine ait internet sitesinde, "Sözde Aydınlar Çanlar İlk Önce Sizin İçin Çalacak" başlıklı bir yazı yazarak, "Oluk oluk kanlarınızı akıtacağız ve kanlarınızla duş alacağız" dedi.

Peker'in açıklamaları nedeniyle Özgürlükçü Hukukçular Derneği (ÖHD) üyesi avukatlar Döndü Ceren Şimşek, Yunus Yüce ve Halil İbrahim Vargün savcılığa başvurdu.

Avukatlar, Peker'in açıklamaları nedeniyle hakkında soruşturma açılmasını talep etti. Suçlamalar arasında, "Tehdit, hakaret, iftira, halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama, halk arasında korku ve panik yaratmak amacıyla tehdit" bulunuyor.

ŞİDDETE ÇAĞRI VAR

Savcılığa verilen dilekçede, "Şüphelinin kendi internet sayfasında, kendi imzasıyla paylaşmış olduğu yazı ile imzacı akademisyenleri tehdit ettiği, şiddet kullanma olasılığı yaratacak biçimde toplumsal barışın (kamu düzeni) bozulması tehlikesini doğurduğu ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi ölçütlerine göre de şiddete çağrı niteliğinde ve bu unsurlarla birlikte kamu düzeni için tehlikeli olabilecek bir şekilde, halkı birbirine karşı düşmanlığa veya kin beslemeye alenen tahrik eder biçimde olduğu aşikârdır" denildi.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Basın Suçları Soruşturma Bürosu, avukatlar tarafından verilen dilekçeyi kabul ederek, soruşturması numarası verdi. Böylece Peker hakkında resmen soruşturma başlatıldı.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Sedat Peker Güncel Haberler

500

Yorumlar (248)

perekli:

Reis yanındayız sonuna kadar

97
113
yanıtYanıtla
Sivaslı:

Demirtaşa bişey olmayıp buna olursa ben böyle ülkenin

19
96
yanıtYanıtla
YAZIK YA.:

Örnekte görüldüğü gibi bunlar hep bonzainin marifetleri beyin bitmiş sorsanız nerdesin diye kesin şırnak der. . .

106
8
yanıtYanıtla
ADEM:

DİK DUR EĞİLME BU MİLLET SENİNLE REİS ORTALIK VATAN HAİNİ DOLMUŞ ELBET BU GÜNLERDE GEÇER SEN GÖNLÜNÜ FERAH TUT İNTİKAMIMIZ FECİ OLACAK SABRET

35
72
yanıtYanıtla
agabey:

Dogru Söylüyor Adam Herkes Böyle Vatanini Düsünse Memlekette Hain Kalmaz

36
59
yanıtYanıtla
ahmet:

bir hakariye gitsin olafları süyleye biliyormu altına işer pislık

52
43
yanıtYanıtla
Gürkan:

Sizin gibi fistanlıların arasında işi olmaz zaten

yanıt0
yanıt0
toros:

Ulan etekli kro lar sedat reis in face de milyonlarca takipçisi ve hayranı var reis emretsin kellemızı veririz. 4 çocuğum da yoluna feda olsun

15
76
yanıtYanıtla
fuh:

BU kadar içme evlat

yanıt16
yanıt30
TürkMobil-IOS:

Başkan sen başlat biz 60 milyon olarak yanındayız

18
68
yanıtYanıtla
Tüm 248 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title