Haberler

Seçimlere Hazırlanan Gökçek'ten Gıda, Kömür, Temizlik Yardımı, Zam Müjdesi: İnşallah Rabbim 31...

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Ankara'da yakacak olarak kömür kullanan dar gelirli ailelerin ısınmalarına bu yıl da yardımda bulunmayı sürdürüyor.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Ankara'da yakacak olarak kömür kullanan dar gelirli ailelerin ısınmalarına bu yıl da yardımda bulunmayı sürdürüyor. Büyükşehir Belediyesi'nin 1997 yılından bu yana sürdürdüğü kömür yardımları ile bu yıl da 110 bin aileye kömür yardımında bulunuldu.

Büyükşehir Belediyesi'nin internet sitesinde yer alan açıklamaya göre, Başkent'te kimsenin aç ve açıkta kalmaması için çalışmalarını titizlikle sürdüren Büyükşehir Belediyesi'nin soğuk kış günlerinde dar gelirli ailelere sunduğu desteği daha da artıyor.

Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, yıllardır kömürden ekmeğe, gıdadan temizliğe kadar pek çok kalemde yardımlarını aralıksız sürdürürken, kömür yardımları bu yıl da yüzleri güldürüyor. Kış aylarının genelde çok soğuk geçtiği Ankara'da ayazlarla birlikte artırılan kömür yardımı hızla ailelere ulaştırılıyor.

-BU YIL 1.5 TON KÖMÜR-

Bugüne kadar toplam 1 milyon 83 bin ton kömür yardım yapan Büyükşehir, bu yıl da 110 bin ailenin kapısını çalıyor. Başvurular titizlikle değerlendirilirken, yardım alacak evler, üniversite mezunu, deneyimli ve özel görevlendirilmiş personel tarafından yerinde inceleme yapılarak belirleniyor.

Yardım almak için başvuru yapan vatandaşların durumu hassasiyetle değerlendiriliyor. Yardım dağıtımının ön koşulu ailenin gelir durumu oluyor. Uzmanlar kömür yardımı almak isteyenlerin evlerine gidip inceleme yaparak, evin ısınma biçimine, ısınmak için kömüre gereksinimi duyulup duyulmadığına da bakıyor. Eğer evde kömür ihtiyacı yoksa kesinlikle bu evlere yardım gönderilmiyor.

-16 DERECE SICAKLIKTA KÖMÜR YARDIMI-

Son yılların en sıcak kışını geçiren ve sıcaklıkların 16 derece civarında seyrettiği Ankara'da kömür yardımlarının miktarı arttırıldı. İhtiyaç sahibi ailelere bugüne kadar 1 ton kömür yardımı yapılırken, bu yıl başında Büyükşehir Belediye Meclisi'nin aldığı karar doğrultusunda Ankara'da kış şartlarının ağır geçtiği gerekçesiyle yakacak yardımı verilen kişi ve ailelere ek 500 kilogramlık daha ekyardım yapılıyor.

İncelemeler sonucunda ekonomik durumları gerçekten kötü olan ailelere ise kömür dışında gıda, temizlik, ekmek gibi diğer yardım kalemlerinde de destek sağlanıyor.

-"KÜKÜRT ORANI DÜŞÜK, KALİTESİ YÜKSEK"-

Büyükşehir Belediyesi tarafından ihtiyaç sahiplerine dağıtılan kömür çevreci özelliği ile de dikkat çekiyor. 1990'lı yıllarda ciddi yaşam riski oluşturan Ankara'nın hava değerlerini çevreci projeleri ile yaşanabilir seviyeye yükselten Büyükşehir Belediyesi, kesinlikle kükürt oranı düşük, kalori oranı yüksek ithal kömür dağıtımı gerçekleştiriyor. Kömürle ilgili tüm ölçüm ve kalite kontrolü gemiden indirilmeden önce Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından gerçekleştiriliyor.

-BAŞVURULAR ETLİK İŞ MERKEZİ'NE YAPILIYOR-

Kış boyunca devam edecek kömür yardımını alabilmek için başvuru yapmak isteyen vatandaşlar "Osmanlı İş Merkezi Yeni Etlik Caddesi Keçiören" adresinde bulunan Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Sosyal Hizmetler Planlama ve Koordinasyon Şube Müdürlüğü'nden ayrıntılı bilgi alabiliyor.

-ZAM MÜJDESİ-

Yerel seçimlerde bir kez daha aday gösterilen Gökçek, yardımlarına gıda, kömür, temizlik, ekmek dağıtımı ile aralıksız devam ederken, sendikanın 9+9 zam oranı istemesine rağmen büyükşehir belediyesi, ASKİ ve EGO işçilerine de 10+10 zam müjdesinde bulundu.

Ankara Büyükşehir Belediyesi ile Hak-İş Sendikası'na bağlı Hizmet-İş Sendikası arasında 2014-2016 dönemini kapsayan toplu iş sözleşmesi imzalandı.

Kocatepe Kültür Merkezi'nde düzenlenen törende Başkan Gökçek, işçilere yönelik yaptığı konuşmada, toplu sözleşme için bir araya geldiklerini belirterek, "Burada hem Büyükşehir, EGO hem ASKİ işçileri var. İnşallah üçüyle de aynı anlaşmaları yapacağız. Gerçi Büyükşehir Belediyesi işçilerinin ASKİ ve EGO'ya nazaran bir farkı varmış onu da düzeltmeye çalışacağız ve biraz sonra sizin de mutlu olabileceğiniz bir imzayı atarak buradan ayrılacağız" dedi.

Hizmet-İş Sendikası Şube Başkanı Ömer Yılmaz'ın iki yıllık zam için 9+9 istediğini vurgulayan Başkan Gökçek, "Biraz önce Ömer bey "Başkanım 9+9 olsun' dedi. Biz onu düzleyip 10 +10 yapacağız ve 10+10 demekte aslına bakarsanız yüzde 24 zam demek biliyor musunuz. Gerçek anlamda ikinci sene itibarıyla düşündüğünüz zaman yüzde 24 zam demek" diye konuştu.

Konuşması alkışlar ve "En büyük Başkan Bizim Başkan", "Ankara Seninle Gurur Duyuyor" sloganlarıyla sık sık kesilen Başkan Gökçek, şunları söyledi:

"Ayrıca bir de ASKİ ve EGO işçilerine gıda yardımı yapılıyordu. Büyükşehir işçilerine bu yapılmıyordu. Onu da eşitleyelim. Büyükşehir işçileri de bu gıda yardımından yararlansın. Evlerinizde huzurla afiyetle yiyin. Hepinizi Allah'a emanet ediyorum. İnşallah Rabbim 31 Mart'ta da bizi ayırmaz, yola beraber devam ederiz. Sağ olun var olun."

Daha sonra salonu dolduran işçilerin alkışları arasında Başkan Gökçek, Hak-İş Genel Başkan Vekili Mustafa Toruntay ve Hizmet- İş Şube Başkanı Ömer Yılmaz ile birlikte toplu iş sözleşmesini imzaladı.

Kaynak: ANKA / Güncel

Hizmet İş Sendikası Melih Gökçek Ömer Yılmaz Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title