Haberler

Seçim Beklentileri Dolar Yükseltti, Kur 2.66 Lirayı Aştı

Güncelleme:

Seçim beklentileri ve dolardaki değer kazancı ile kurdaki yukarı baskı sürüyor. Dolar 2.66`yı da aştı ve tırmanışa devam ediyor.

Genel seçim sonuçlarına ilişkin beklentiler para ve sermaye piyasalarındaki fiyatlamaları aşağı ve yukarı yönlü sert etkilemeye devam ederken, seçimin ardından tek parti iktidarının sürmeyebileceği endişesi ve küresel piyasalarda doların değer kazancı ile birlikte kurdaki yukarı baskı sürüyor.

KÜRESEL PİYASALAR VE SEÇİM ANKETLERİ YAKINDAN İZLENİYOR

Dolar bankalararası piyasada yeniden 2,66'yı gördü. Kur gün içinde 2,6630'a kadar yükseldi. Bugün küresel piyasalar ve seçim anketleri yakından izlenmeye devam edilirken iç piyasada ise Mayıs ayına ilişkin ekonomik güven endeksi ve TCMB'nin geçen hafta kısa vadeli faizleri sabit tuttuğu toplantıya ilişkin özetler yakından izlenecek.

İSPANYA'NIN DURUMU ENDİŞELENDİRİYOR

Küresel piyasalarda ise dolar, Fed'in yılın ileri dönemlerinde faiz oranlarını artırmaya doğru ilerlediği tahminlerinin gittikçe güçlenmesi ve mali problemlerin Yunanistan'dan sonra İspanya'yı da etkileyebileceği endişeleriyle değer kazanıyor.

EURO KARŞISINDA DEĞER KAZANDI

Dolar, Euro karşısında da değer kazanırken, Euro Bölgesi para birimi 28 Nisan'dan bu yana en düşük seviyeye gerileyerek 1,0864 dolar seviyesinden işlem gördü. Bütün bu gelişmeler dolar endeksinin dün yüzde 1.3'lük hızlı bir yükseliş gerçekleştirerek neredeyse son iki yılın en büyük bir günlük yükselişini kaydetmesine yardımcı oldu.

Kaynak: Haberler.Com / Ekonomi

İspanya Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

500

Yorumlar (44)

recep:

şu ak p den kurtulalım dolar yerini bulur milleti aptal yerine koymayın.

17
6
yanıtYanıtla
ahmet:

habere bak çay demle millet korkuyla yönetiliyor zaten alıştık biz.

16
3
yanıtYanıtla
TrabzonspormobilWeb@haberler.com:

Hani koalisyon iyi bir şeydi..

3
16
yanıtYanıtla
AktrollermobilWeb@haberler.com:

Bir ay önce niye fırladı ondanda mı koalisyon vardı.hani ekonomi sağlamdı böyle herşeyde inip çıkacaksa işimz var

18
1
yanıtYanıtla
liyakatsız atamalara son verilmeli:

bu dolar üç ay önce daha fazla yükselmişti o zaman koalisyon söylentiside yoktur hayrıdır ne haberi bu :) maksat millet ürksünmü yani yemezler paralı haberciler yemezler

16
2
yanıtYanıtla
TERZI:

KATARDAN IKI KOLI GÖNDERIRILER YINE DÜSER AMA SECIMDEN SONRA 4TL AKLI OLAN DOLAR ALIR

10
7
yanıtYanıtla
Vatan:

Hdpnin batı illerinde yapılan mitinglere bakın harika kalabalık ve şimdi ki akpnin miting alanlarına bakın zorla memurları işçileri emekçileri öğrencileri miting alanlarına götürüyorlar ona rağmen akp mitinlerindeki insan sayısı Hdpnin mitingindeki insan sayısından baya az. . . ve Hdp demek ki barajı aşıyormuş ve ayrıca Hdpnin doğu-güney doğudaki mitinglerine bakın mahşer alanı gibi ve ayrıca demirtaşın özellikle yurt dışındaki almanya mitingine bakın yine mahşer gibi. 13 yıldır chp mhp akpyi durduramadı ve akp nasıl aniden çıkış yaptı iktidar oldu ve işte şimdi sıra Hdpde olabilir ani çıkışlar. . . akp nasıl kazandı?mhp chp etkisiz kaldılar 13 yılda. . . şimdi millet Hdyi deneyecek akpyi durdurması için tek çare anlaşılan Hdpdir ve tüm türkiye olarak kardeşlik partisine Hdpye oylarımızı atalım. . .

11
6
yanıtYanıtla
haram olsun:

iki gün önce koalisyon yoktuda dolar 2. 58 e düştü 2 gün sonra mı oldu yeter bu milletin kanını emdiğiniz allah var ulan allah haram olsun

15
1
yanıtYanıtla
TrabzonspormobilWeb@haberler.com:

Hani koalisyon iyi bir şeydi

4
12
yanıtYanıtla
paragenekon:

bu kadar saçma sebepten dolar çıkıyorsa ispanya ne yapsın. hahahahah

12
2
yanıtYanıtla
Tüm 44 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title