Haberler

Savaştan Kaçıp Sığındığı Reyhanlı'ya Gelin Oldu

Ülkesindeki iç savaştan kaçıp Hatay'a gelen Suriyeli Ramia Nasser, mutluluğu Türkiye'de buldu.

Ülkesindeki iç savaştan kaçarak ailesiyle Reyhanlı ilçesine sığınan Suriyeli genç kız, komşusu Türk aileye gelin oldu.

Reyhanlı ilçesinde, geçmiş yıllarda akrabalarıyla bayramlaşmak için gittikleri Suriye'de birbirlerini görerek evlenen çiftler, bu geleneği Suriye'deki iç savaş nedeniyle Türkiye'ye sığınan Suriyeli ailelerle sürdürüyor.

İç savaş nedeniyle ailesiyle Türkiye'ye sığınan Ramia Nasser (24), Reyhanlı ilçesinde tanıştığı Mehmet Fatih Geçici (31) ile dünya evine girdi.

Saldırıların sürdüğü Halep'ten kaçarak ailesiyle 1 yıl önce Reyhanlı'ya sığınan Nasser, Pınarbaşı Mahallesi'ndeki komşusu olan Mehmet Fatih Geçici ile yöresel düğünle evlendi.

Damat Mehmet Fatih Geçici, Ramia ile evlendiği için çok mutlu olduğunu söyledi.

Suriye'deki iç savaş öncesi 2006 yılında sınır ötesi bayramlaşma sırasında tanıştığı Suriyeli Sevin İbrahim (29) ile hayatını birleştiren damadın ağabeyi Bahri Geçici (37), AA muhabirine yaptığı açıklamada, eşiyle bayramlaşma sırasında Suriye'de tanıştığını ve Reyhanlı'da geleneklere uygun şekilde evlendiklerini anlattı.

Eşiyle 9 yıldır mutlu ve huzurlu şekilde yaşadıklarını belirten Geçici, "Evliliğimizin üzerinden uzun zaman geçmesine karşın herhangi bir uyumsuzluk olmadı. Eşim Türk yemeklerini, örf ve adetlerini gayet iyi biliyor. Suriye'deki iç savaş sonrasında Reyhanlı'ya gelen ve komşumuz olan Ramia'yı kardeşim Mehmet görüp beğendi. Ailelerin tanışmasının ardından kardeşim ve Suriyeli gelinimiz hayatlarını birleştirdi" diye konuştu. - Hatay

Kaynak: AA / Güncel

Reyhanlı Türkiye Suriye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title