Haberler

Savaş, Suriyeli Profesörü Öğrencilerinden Ayırdı

Halep Üniversitesindeki öğretim üyeliği görevinden rejimin baskısıyla ayrıldıktan sonra bile gençlerin geleceği için kendi imkanlarıyla ders vermeye devam eden 75 yaşındaki profesör Muhammed Suphi Seferrıfayı, bombalı saldırıda bir bacağını kaybedince Türkiye'ye sığınmak zorunda kaldı.

CEM GENCO - Halep Üniversitesindeki öğretim üyeliği görevinden rejimin baskısıyla ayrıldıktan sonra bile gençlerin geleceği için kendi imkanlarıyla ders vermeye devam eden 75 yaşındaki profesör Muhammed Suphi Seferrıfayı, bombalı saldırıda bir bacağını kaybedince Türkiye'ye sığınmak zorunda kaldı.

Suriye'de iç savaşın başlamasıyla görev yaptığı üniversiteden ayrılmak zorunda kalan Seferrıfayı, ilerleyen yaşına rağmen farklı bölgelerde açılan eğitim merkezlerinde ders vermeye devam etti. Yaşadığı yerin rejim güçlerine ait savaş uçakları tarafından bombalanması sonucu sağ bacağını kaybeden Seferrıfayı, ülkesinde daha fazla kalamadı ve Türkiye'ye geldi.

Ailesiyle yerleştiği Hatay'da protez bacakla hayata tutunmaya çalışan Seferrıfayı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, savaşın binlerce insanın geleceğini çaldığını söyledi.

Halep Üniversitesinde Arapça derslerine girdiğini anlatan Seferrıfayı, "Suriye'de çatışmaların şiddetlendiği dönemde rejim güçlerinin baskıları yüzünden üniversitedeki öğretim üyeliği görevimi bırakmak zorunda kaldım. Ülkemde her gün insanların hayatları biterken oradan ayrılmayarak çeşitli bölgelerde ders vermeyi sürdürdüm." dedi.

Bulunduğu bölgenin zaman zaman savaş uçakları tarafından saldırıya uğradığını dile getiren Seferrıfayı, "Biz gençlerin geleceği için ülkemizde kalmayı seçtik. Uzun süre buna dayandım. Yaşımın ilerlemesine karşın çocukların derslerinden geri kalmalarına gönlüm razı gelmedi. Bir yıl önce Halep'e döndüğüm günlerde savaş uçaklarının attığı bombaların hedefi olarak sağ bacağımı kaybettim." diye konuştu.

"Türkiye'ye minnettarız"

Seferrıfayı, ülkesindeki gençlerin eğitimi için sağ bacağını kaybedinceye kadar mücadelesini sürdüğünü vurgulayarak, bombardımanda yaralanınca 3 kişilik ailesiyle yaklaşık 7 ay önce Reyhanlı'ya geldiğini belirtti.

Saldırıda hayatta kaldığı için şükreden Seferrıfayı, "Sağ bacağıma burada özel bir hastanede protez takıldı. Yardımcı olanlara ve bize kapılarını açan Türkiye'ye minnettarız. " ifadesini kullandı.

Seferrıfayı'nın en büyük destekçisi 30 yaşındaki oğlu Riyad Esofah Riyfee ise babasının ülkesinde Suriyeli gençlerin geleceği için uzun süre çırpındığını anlattı. Riyfee, "Günlük işlerini karşılamakta zorluk çekiyor. Ben her zaman yanındayım ve asla ayrılmıyorum. Türkiye'de 7 aydır bulunuyoruz. Bu zaman diliminde ise babama protez bacak takıldı." dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Türkiye Suriye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title