Haberler

Savaş Suçları Mahkemesi Kosova Gündeminde

Kosova cumhurbaşkanı Atifete Yahyaga, Savaş Suçları Mahkemesi'nin kurulması konusunu görüşmek için devlet kurumlarının üst düzey yöneticilerini topladı.

Kosova cumhurbaşkanı Atifete Yahyaga, Savaş Suçları Mahkemesi'nin kurulması konusunu görüşmek için devlet kurumlarının üst düzey yöneticilerini topladı.

Cumhurbaşkanı Atifete Yahyaga tarafından düzenlenen toplantıya Başbakan Isa Mustafa, Başbakan Yardımcısı Haşim Taçi, Meclis Başkanı Kadri Veseli ve üst düzey yetkililer katıldı. UÇK-nın işlediği öne sürülen savaş suçlarını araştırmak amacıyla Adalet Bakanı Hayreddin Kuçi liderliğindeki teknik ekibin, AB tarafından hazırlanan Savaş Suçları Mahkemesi oluşum taslağındaki hukuki ve Anayasal değişiklikler konusu görüşüldü.

Başbakan İsa Mustafa, Kosova Meclisi Genel Kurul oturumunda, 'Özel yetkili mahkeme' olarak tanımlanan Savaş Suçları Mahkemesi'nin kurulmasına yönelik milletvekillerinin sorularını yanıtladı. Başbakan mahkeme ile ilgili tüm belgelerin milletvekilleri ve muhalefet partilerine verileceğini belirtti.

Kosova Cumhurbaşkanı, Meclis Başkanı, Başbakan ve bakanlardan oluşan koordinasyon grubunun çalıştığını kaydeden İsa Mustafa, şöyle konuştu:

"Şu sıralarda Savaş Suçları Mahkeme Yasası'nın metni yazılıyor. Mahkeme ile ilgili tüm belgeleri takdim edeceğiz. Cumhurbaşkanı aracılığıyla muhalefet partilerinin bu belgeler hakkında bilgilendirmesini talep ettik."

Hukuk konusunda uzmanlaşmış isimler savaştan 15 yıl sonra böyle bir mahkemenin kurulması etik derken, bunun için uygun yasal zeminin oluşmadığı öne sürüldü. - Priştine

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İsa Mustafa Haşim Taçi Kosova Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Arka Sokaklar CANLI izle! 26 Nisan Cuma KANAL D Arka Sokaklar yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Ateş Kuşları CANLI İZLE! 26 Nisan Ateş Kuşları 52. Yeni bölüm CANLI YAYIN! Ateş Kuşları FULL İZLE! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Tolga Daşkıran neden tutuklandı? İkinci Kadir Şekerci davası olayı ne, ne zaman oldu? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 9. bölüm TRT 1 HD izleme linki! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Göz seğirmesi neden olur? Göz seğirmesi belirtileri, ne anlama geliyor? Fatih Mehmet Maçoğlu'nun yeni işi ne? Maçoğlu'nun yeni mesleği ne oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title