Haberler

Savaş Çevik 'Denge' Hüsn-İ Hat Sergisi Açılıyor

Güncelleme:

Zeytinburnu Belediyesi, hat sanatındaki klasik çalışmaları ve kendisine özgü geliştirdiği modern tarzdaki uygulamalarıyla günümüz hat sanatının öncü isimlerinden Savaş Çevik'in "denge" sergisine ev sahipliği yapacak.

Küratörlüğünü Mehmet Lütfi Şen'in yaptığı sergi 17 Aralık Çarşamba günü saat 19.00'da Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi'nde birçok sanatçı ve sanatseverin katılımıyla açılacak. Sergi açılışının ardından ise Türk sanat müziğinin sevilen sesi Zekai Tunca sevilen şarkılarından oluşan bir konserle müzik ziyafeti verecek.

Savaş Çevik"denge" hüsn-i hat sergisi 17 Aralık-08 Ocak tarihleri arasında Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi'nde haftanın yedi günü sanatseverlerin beğenisine sunuluyor.

Küratör Mehmet Lütfi Şen'in sergi kataloğu sunum yazısından:

Savaş Çevik'in bizleri büyüleyen eserlerinin arkasında, onun gelenekle kurduğu doğru iletişim var. Çevik son asrın büyük üstatları Hamit Aytaç, Kemal Batanay ve Ali Alparslan'dan dersler almış ve modern çalışmalarıyla öne çıkan Emin Barın'ın uzun yıllar asistanlığını yapmıştır. Sanatçı bu gelenekle kurulmuş doğru rabıtaya, bir ömür "Savaş Çevik" titizliğinde çalışmayı eklemiştir. Bu büyük çaba; hat sanatına birçok yenilik getirdi, dünyada ilk kişisel hat sergisinin açılmasını sağladı ve hattın gelecekteki büyük kaynağı olacak sayısı 1000'i aşkın eser ortaya çıkardı. Sanatçının ayrıca sanat çalışmaları kadar titizlikle sürdürdüğü kültür hayatına büyük katkılar sağlayan; makaleleri, birçok sempozyumda sunduğu bildirileri, tv, radyo programları, çok sayıda jüri üyeliği, röportaj, seminer ve konferans gibi etkinlikleriyle, yıllardır ve halen değişik eğitim kurumlarında ve üniversitelerde yüzlerce öğrenci yetiştiren hocalık yönü var.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Zeytinburnu Savaş Çevik Lütfi Şen Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

CAN DALTON KİMDİR? Can Dalton hangi çete? Oya Okar Arka Sokaklar'a geri mi dönüyor? Arka Sokaklar'ın Selin Komiser'i diziye dönüyor mu? SAĞLIK BAKANLIĞI Personel alımları başladı mı? #128657 Personel alımı başvuruları ne zaman? Servisler kaldırılacak mı? Servisler neden kaldırılacak, sebebi ne? Servisler yasaklanıyor mu? Köklü tasarruf tedbirleri hayata geçiyor! Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye geri mi dönüyor? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye mi gelecek? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY MAÇI CANLI İZLE Adana Demirspor- Galatasaray maçı canlı (HD) izleme linki!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title