Haberler

Satrancın Kalbi Siirt'te Atacak Projesi"

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Öğrencilere satranç takımlarının dağıtılması- Bahçe satranç takımında satranç oynanması- Siirt CEDİD Derneği Başkanı Serdar Özyeşil'in konuşması- Siirt Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü İdris Yolbaş'ın konuşması "Satrancın Kalbi Siirt'te Atacak Projesi"- Siirt CEDİD Derneği tarafından öğrenciler arasında satrancın yaygınlaştırılması için başlatılan proje sürüyor Siirt CEDİD Derneği, "Satrancın Kalbi Siirt'te Atacak Projesi" kapsamında öğrencilere satranç takımı hediye ediyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Öğrencilere satranç takımlarının dağıtılması- Bahçe satranç takımında satranç oynanması- Siirt CEDİD Derneği Başkanı Serdar Özyeşil'in konuşması- Siirt Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü İdris Yolbaş'ın konuşması "Satrancın Kalbi Siirt'te Atacak Projesi"- Siirt CEDİD Derneği tarafından öğrenciler arasında satrancın yaygınlaştırılması için başlatılan proje sürüyor Siirt CEDİD Derneği, "Satrancın Kalbi Siirt'te Atacak Projesi" kapsamında öğrencilere satranç takımı hediye ediyor. Türkiye Satranç Federasyonu İl Temsilcisi de olan CEDİD Derneği Başkanı Serdar Özyeşil, Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde düzenlenen törende yaptığı konuşmada, projelerinin İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığınca desteklendiğini söyledi.Proje ile 10 liseden 10 öğrenciye birer satranç takımı ve kitap dağıtacaklarını, okullara satranç panosu hediye edeceklerini belirten Özyeşil, "Bu öğrencilerimizi yetiştirecek öğretmenlere de birer satranç kitabı vereceğiz. Öğretmenler öğrencileri 2016 yılının mart ayına kadar yetiştirecek. Mart ayında da büyük bir turnuva gerçekleştireceğiz. Turnuvada dereceye girecek öğrencilere Türkiye Satranç Federasyonu tarafından çeşitli ödüller verilecek" diye konuştu.Okul Müdürü İdris Yolbaş ise satrancın öğrencilerin zeka gelişiminde önemli katkıları olduğunu, bu nedenle okulda satranca büyük önem verdiklerini bildirdi.Yolbaş, okulda daha önce satranç turnuvaları düzenlediklerini hatırlatarak, projeye emeği geçenlere teşekkür etti.Daha sonra öğrencilere satranç takımı ve bu branşla ilgili kitap dağıtıldı.

Kaynak: AA / Güncel

İçişleri Bakanlığı Zübeyde Hanım Türkiye Siirt Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title