Haberler

Satış, Carlyle'ın Suudi Arabistan Krallığı'ndaki ilk Çıkışı

Güncelleme:

Carlyle Grubu General Lighting Company'deki hissesini Philips'e sattı.

Küresel alternatif varlık yönetimi şirketi The Carlyle Group (NASDAQ: CG) General Lighting Company'deki (GLC) yüzde 30 hissesinin Royal Philips'e (NYSE: PHG, AEX: PHIA) satışı için kesin sözleşme imzaladıklarını açıkladı. Ayrıca Alliance Holding Ltd (Alliance) ve Hejailan Grubu'nun da The Carlyle Group ile beraber hisselerini satmaya karar vermeleri neticesinde, çoğunluk satışı gerçekleşmiş oldu.

Carlyle, GLC yönetiminde bulunduğu dört yıl içerisinde Suudi-odaklı işletmenin otuzdan fazla pazarda faaliyet göstermesine ve uluslararası aydınlatma sektöründe önemli bir oyuncu haline gelmesine katkıda bulundu. GLC bu süreç zarfında, Malezya'nın en büyük aydınlatma şirketi olan Davex'i satın alarak, bir diğer üretici firmayı bünyesine katmasının yanı sıra Güney Doğu Asya'daki hızla büyüyen ekonomilere erişim de kazandı. Afrikada oluşturduğu deneyimli satış ekibi ve kilit şehirlerde genişlettiği distribütör ağı, GLC'nin on iki Afrika ülkesinde ürün satışını sağladı. Riyad'da yüksek hacimli aydınlatma ürünlerinin imalatı için faaliyete geçirilen üçüncü fabrikanın inşa edilmesiyle imalat ikiye katlanarak yılda 15 milyon adet üretim hacmine ulaştı. Yapılan ortak girişimlerle GLC'nin vazgeçilmezi, yeni jenerasyon LED teknolojileri üretildi. Şirket ayrıca deneyim sahibi kıdemli yöneticileri transfer etmeye de odaklandı ve şirketin liderleri arasında dünya çapında profesyoneller bulunyor.

Carlyle MENA Murahhas Üyesi ve Eş Başkanı Firas Nasir ise, "Ortaklarımız ve GLC'nin yetkin yönetim ekibi ile yakın işbirliği yaparak Carlyle, GLC'nin başarılı girişimleriyle ürün geliştirmesine ve coğrafi olarak yayılmasına katkıda bulundu. GLC, Carlyle'ın Orta Doğu ve Türkiye'de yaptığı yatırımlardan biridir, bölgede mükemmel fırsatlar görmeye devam ediyoruz" dedi.

Carlyle, Carlyle MENA Fonu vasıtasıyla GLC'ye yatırım yaptı. 2007'de kurulan bu 500 milyon ABD Dolarlık fon, Orta Doğu, Türkiye ve Kuzey Afrika'daki yatırım fırsatlarını hedefliyor. Fonun diğer yatırımları arasında Bahçeşehir Okulları, Medical Park Hastaneler Grubu, TVK, Al-Nabil Food Industries Ltd. Co., Alamar Foods ve Penti yer alıyor.

Satış sürecinde Carlyle ve Hejailan Grubu'na Gibson Dunn, Alliance Holding Ltd'e Baker & McKenzie, ve satışta bulunan şirketlere GIB Capital danışmanlık yaparken, alıcıya ise Moelis & Company ve Norton Rose Fulbright danışmanlık yaptı.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Suudi Arabistan Orta Doğu Türkiye Philips Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title