Haberler

Saros Körfezi'nde Bayram Tatili Yoğunluğu

Ramazan Bayramı tatili dolayısıyla Saros Körfezi sahilinde ziyaretçi yoğunluğu yaşanıyor.

Ramazan Bayramı tatili dolayısıyla Saros Körfezi sahilinde ziyaretçi yoğunluğu yaşanıyor.

Bayram tatilini körfezin 70 kilometrelik şeridinde yer alan Erikli, Enez, Mecidiye, Yayla ve Gökçetepe sahillerinde geçiren vatandaşlar, arefe gününden bu yana yoğunluk oluşturuyor.

Özellikle Marmara Bölgesi'nden Edirne, İstanbul, Kocaeli, Sakarya ve Düzce'den gelen vatandaşların ilk tercihi arasında Saros Körfezi yer aldı.

Keşan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, körfezin nüfusunun bayram tatiliyle 500 bini bulduğunu söyledi. Ramazan Bayramı tatilinin kısa olması nedeniyle özellikle Marmara Bölgesindeki vatandaşların Saros Körfezi'ni tercih ettiğini anlatan Helvacıoğlu, şunları kaydetti:

"Tatil yörelerindeki nüfus artışında günübirlikçi tatilcilerin oranı çok büyük. Günlük ya da iki günlük konaklama amacıyla sahillere gelen vatandaşlar kampta çadır kuruyor ya da geceyi araçlarında geçirebiliyorlar. Öte yandan otel, pansiyon ve kiralık evlerde de yüzde yüz doluluk söz konusu. Yoğunluk turizm açısından sevindirici ancak verilen hizmetin kalitesi açısından düşündürücü. Yıllardır ifade ettiğimiz gibi bu yılda hazırlıksız yakalandık. Bayram tatili süresi önceden belli olmasına rağmen özenli şekilde önlem alınmadı. Saros sahillerindeki bu düzensizliğin önlenmesi için adımların daha hızlı ve çözümcül atılması gerekli."

Edirne Valiliği'nce turistler için oluşturulan "Whatsapp İstek ve Şikayet Hattı"nı desteklediklerini ifade eden Helvacıoğlu, turistlerin istek ve şikayetlerini WhatsApp programı üzerinden "05528402222" numaralı telefona yazabileceklerini de kaydetti.

Kaynak: AA / Güncel

Ramazan Bayramı Marmara Enez Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title