Haberler

Sarıkanat Rekor Kırdı,kilosu 50 Tl

- Sarıkanat rekor kırdı,kilosu 50 TL Karadeniz'de balık kalmayınca fiyatlar uçtuDÜZCE - Batı Karadeniz bölgesinde denize açılan teknelerin beklentilerin altında av ile dönmesi sonrasında tezgahlarda balık fiyatları ateş pahası oldu.

- Sarıkanat rekor kırdı,kilosu 50 TL

Karadeniz'de balık kalmayınca fiyatlar uçtu

DÜZCE - Batı Karadeniz bölgesinde denize açılan teknelerin beklentilerin altında av ile dönmesi sonrasında tezgahlarda balık fiyatları ateş pahası oldu. Sarıkanat balığının kilosu 50 TL'ye yükseldi.

Karadeniz'de balık avı beklentilerin altında kalınca tezgahlardaki balık fiyatlarında yükselmenin de önüne geçilemiyor. Avdan elleri boş dönen balıkçılar Karadeniz'de balığın kalmadığını dile getirerek, "Yerli balık çok az çıkıyor. Genelde barbun, istavrit ve mezgit balığı var ama bunlarda çok az. Bölgemizde balık olmayınca İstanbul, Marmara bölgesi ve diğer bölgelerden balık almaya gidiyoruz. Balık fiyatları uçuyor adeta, çok yüksek. Bunun nedeni yanlış avlanmadan kaynaklanıyor. Alıcı çok şikayetçi, satışlar durdu derecesinde yavaş" diye konuştu.

Öte yandan balık tezgahlarını gezen bazı müşteriler ise sarıkanat balığının kilosunun 50 TL'yi görmesini eleştirerek, "Mümkün değil alamayız. Sarıkanatı en son 15 TL'den almıştım, fiyatı düşene kadar bekleyecez galiba" diye konuştular.

(TT-GY-

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Genel

Batı Karadeniz Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title