Haberler

Sarıkamış Şehitleri İçin Söyle" Projesi

Sarıkamış ilçesinde, "Sarıkamış Şehitleri İçin Söyle" adlı projenin çekimlerine başlandı.

Sarıkamış ilçesinde, "Sarıkamış Şehitleri İçin Söyle" adlı projenin çekimlerine başlandı.

Kafkas Üniversitesi (KAÜ) Öğretim Görevlisi Erdem İrtürk tarafından Sarıkamış şehitleri anısına hazırlanan projede, 90 bin şehidin anısına Sanatçı Özhan Eren'e ait, "Sarıkamış üstünde kar" adlı türkü, seslendirilecek.

Farklı meslek grubunda çalışanlarla Sarıkamış'ın tarihi mekanlarında çekimleri başlanılan projenin, kısa sürede tamamlanması planlanıyor.

KAÜ Öğretim Görevlisi Erdem İrtürk, gazetecilere yaptığı açıklamada, doğup büyüdüğü memleketi, kutsal vatan topraklarında, Sarıkamış'ta şehit olan askerlere bir nebze vefa borcu ödemek ve iz bırakmak için proje hazırladıklarını söyledi.

Çekimlerin ağır kış şartlarında hava ısısının sıfırın altında 25 derecede yapıldığını belirten İrtürk, "Şehitler diyarı, kaldırımlarında büyüdüğüm yeşil ile beyazın en çok yakıştığı, maneviyatın beşiği, tarih turizm ve kültürün ana yurdu Sarıkamış'a bu projeyle katkı sunmak, gelecek nesillere geçmişi unutturmamak adına bir çalışma başlattık. Türkünün her mısrası farklı kişilerle farklı mekanlarda seslendirilerek çekim yapılmaya başlandı." dedi.

İrtürk, projeye destek verenlere teşekkür etti.

Kaynak: AA / Güncel

Özhan Eren Sarıkamış Politika Güncel Haberler

title