Haberler

Sarıkamış Şehitleri Anılıyor

Sarıkamış Harekatı'nın 100. yılı, Balıkesir, Çanakkale ve Yalova'da düzenlenen etkinliklerle anıldı.

Sarıkamış Harekatı'nın 100. yılı anma etkinlikleri kapsamında Balıkesir, Çanakkale ve Yalova'da yürüyüş düzenlendi.

Balıkesir'de anma etkinliği, tarihi Zağanos Paşa Camisi önünden yürüyüşle başladı.

Balıkesir Valisi Mustafa Yaman, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Balıkesir Üniversitesi Rektörü Kerim Özdemir ile çok sayıda kişinin katıldığı yürüyüşe, Karesi Mehteran Takımı, marşlarıyla eşlik etti.

Milli Kuvvetler Caddesi'nden devam eden ve Salih Tozan Kültür Merkezi önünde sona eren yürüyüşün ardından burada anma programı düzenlendi.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan programda, " Sarıkamış'ın Koca Yürekli Kahraman Çocukları" tanım filmi gösterildi.

Daha sonra Sarıkamış şehitleri için Kur'an-ı Kerim okundu.

Program, asker türküleri ve şiir dinletileriyle sona erdi.

-Çanakkale

Sarıkamış Harekatı'nın 100. yılı etkinlikleri kapsamında, Çanakkale'de anma yürüyüşü düzenlendi.

Çanakkale'de, Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan öğrenci ve vatandaşlar, güzergah kapsamında, Morabbin Parkı'na kadar ellerindeki Türk bayrakları ve türküler eşliğinde yürüdü.

AK Parti Çanakkale Milletvekili İsmail Kaşdemir, Çanakkale Vali Yardımcısı Saim Eskioğlu ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Nüammer Uslu'nun da yer aldığı yürüyüş sonunda katılımcılara çorba ikram edildi.

Yalova

Yalova da ise Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından "Sarıkamış Şehitlerinin 100 Yılı Anma Yürüyüşü" programı düzenlendi.

İl Müdürlüğü önünde başlayan yürüyüş, Cumhuriyet Meydanı'nda son buldu.

Yalova Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Metin Kaplan, yaptığı açıklamada, Sarıkamış şehitlerini anmak için bu programı düzenlediklerini söyledi.

Programa katılanlara teşekkür eden Kaplan, Sarıkamış şehitlerini unutmadıklarını ve asla unutturmayacaklarını ifade etti.

Daha sonra program, Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı önünde saygı duruşunda bulunulması, İstiklal Marşı okunması ve dua edilmesiyle sona erdi. - Eskişehir

Kaynak: AA / Güncel

Ahmet Edip Uğur Çanakkale Sarıkamış Yalova Politika Güncel Haberler

title