Haberler

Sarıkamış Kayak Merkezi'nde Terör Zararı: 1 Milyon Euro

Güncelleme:

Kış turizminin önemli merkezlerinden biri olarak gösterilen Sarıkamış Bayraktepe Kayak Merkezi'ne PKK'lılar tarafından düzenlenen saldırı bölge halkını kara kara düşündürüyor.

Kış turizminde doğudaki İsviçre olarak tanınan Sarıkamış Bayraktepe Kayak Merkezi'ne, geçen 13 Eylül'deki PKK'lı teröristlerin saldırısında maddi zararın 1 milyon euro (3.4 milyon lira) olduğu belirlendi. Sarıkamış Turizm Derneği (SATURDER) Başkanı ve turizm yatırımcısı Mir Hasan Taş, sarıçam ormanları ve kristal kar özelliği ile tanınan merkezde teröristlerin telesiyej sistemini ve zirvedeki kafetaryayı yaktığını söyledi. Kars Oteller ve Lokantacılar Derneği (KARSOD) Başkanı Halit Özer de, örgütün yaptığı eylemin kış turizmine ve Sarıkamış'a büyük darbe vurduğunu belirtti.

KIŞ SEZONU ÖNCESİ TESİSLER YENİLECEK

Sarıkamış'ta yatırımcıları derinden yaralayan bölücü terör örgütü PKK'nın saldırısı, 13 Eylül günü öğleden sonra meydana geldi. Bir grup terörist, kamu ve özel sektör ortaklığıyla kurulan Kar-Sar-Tur A.Ş.'nin işlettiği kayak merkezinin zirvesinde bulunan telesiyej tesisleri, kumanda odası ve kafeteryayı ateşe verdi. Saldırı özellikle mekanik tesisleri kullanılamaz hale getirdi. Yangından sonra Başbakanlık, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Valilik, Kaymakamlık ve Belediye hasar tespitinin ardından kış sezonu öncesi tesisleri yeniden çalıştırmak için harekete geçti.

"TURİZME CİDDİ MANADA ZARARLAR VERMİŞTİR"

Kars Oteller ve Lokantacılar Derneği (KARSOD) Başkanı Halit Özer, kayak merkezinin Sarıkamış ve Kars için çok önemli olduğunu bildirdi. Bu tür olayların bir daha yaşanmamasını umut ettiklerini anlatan Özer, şunları söyledi: "Üzücü olay Sarıkamış ve bölge turizmine ciddi manada zarar vermiştir. Ayrıca bu tür olayların bıraktığı izler hafızalarda kalacaktır. Umut ediyoruz ki çok erken zamanda bu yaralar sarılır ve bir daha yaşanmaz. Çünkü bir şeyi yapmak yüzyılları, yıkmak iki dakikayı alır. Şehitler diyarı, karlar diyarı Sarıkamış kış turizminde bir marka olmuşken bugün bu şekliyle anılması herkesi derinden üzmüştür."

"HERKESİN KADERİ BU DAĞA BAĞLI"

Sarıkamış Turizm Derneği (SATURDER) Başkanı ve turizm yatırımcısı Mir Hasan Taş da, "Sarıkamış, yaklaşık 1500 yatak kapasitesine sahip oteller bölgesiyle dünyaya nam salmış bir marka kenttir. Kristal kar özelliği ile de ayrı bir önemi vardır. Kültür ve Turizm Bakanlığı yetkilileriyle beraber bugün gerekli inceleme ve araştırmalar yaptık. Bu çalışmalar neticesinde yaklaşık 1 milyon euroluk maddi hasar tespit edildi. Kültür ve Turizm Bakanlığı, valilik, kaymakamlık, belediye gerekli çalışmaları yapmaktalar. Tabi ki bakım ve onarım çalışmalarının yaklaşık 2 ay gibi bir sürede tamamlanacağı belirtiliyor. Sadece turizm yatırımcısı değil, esnaf, halk, lokantacı, kafeteryacı, antrenör yani herkes kaderini bu dağa bağladı. Ama bugün tabi ki üzücü bir durumla karşı karşıyayız. Bir an önce Sarıkamış, hak ettiği yere gelmeli." diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Sarıkamış Kars Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
title