Haberler

Sarıkamış Hareketi'nin 100. Yıl Etkinlikleri

Kars’ın Sarıkamış ilçesinde Sarıkamış Hareketinde şehit olan 90 bin askerin anısına 90 bin fidan dikildi.

Kars'ın Sarıkamış ilçesinde Sarıkamış Hareketinde şehit olan 90 bin askerin anısına 90 bin fidan dikildi.

Sarıkamış Hareketi'nin 100. Yıl etkinlikleri kapsamında Kars Valiliği, Sarıkamış Kaymakamlığı ve Orman Genel Müdürlüğü'nün işbirliğiyle fidan dikimi gerçekleştirildi. Dikilen fidanlara Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Meclis Başkanı Cemil Çiçek, Başbakan Ahmet Davutoğlu, bakanlar ve protokolün isimleri verildi.

Fidan dikim töreninde konuşan Kars Valisi Günay Özdemir, "Bugün 100. yıl anma etkinliklerimiz içerisinde '90 bin şehidimiz için 90 bin fidan' toprakla buluşturuyoruz. Bunu buluştururken, başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere bütün Ankara'daki ve Kars'taki, Sarıkamış'taki yetkililerinde isimlerine burada bu sene 1'ncisini başlattığımız ağaç dikiminde herkesin adına bir tane ağaç dikeceğiz. İnşallah bu 90 bin fidan, 90 bin şehit için 90 bin fidan kampanyası her yıl halkımızda katkısıyla devam ettirmeyi düşünüyoruz" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından fidan dikimine geçildi. Kars Valisi Günay Özdemir ile Sarıkamış Kaymakamı Muhammed Gürbüz, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın isiminin verildiği fidanın dikimi yaparak can suyu verdi. Daha sonra meclis başkanı, bakanlar ve Kars protokolünün adının verildiği fidanların dikimi gerçekleştirildi, dualar okundu.

MEHMETÇİK DEDELERİ İÇİN FİDAN DİKTİ

Öte yandan '90 bin şehide, 90 bin fidan' dikiminde bundan 100 yıl önce Allahu Ekber dağlarında donarak şehit olan 90 bin askerin, asker torunları dedelerinin anısına fidan dikti. Askerler bundan 100 yıl önce bu topraklarda şehit olan dedelerini çok iyi anladıklarını belirtti.

Sarıkamış'ta donarak şehit olan dedelerinin anısına fidan diken askerler, fidanlara can suyu olarak kendi mataralarındaki sularını döktü. Askerlerin fidan dikerken duygulu olmaları ise dikkat çekti. - KARS

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Orman Genel Müdürlüğü Recep Tayyip Erdoğan Sarıkamış Kars Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
title