Haberler

Sarıgöl'den Lübnan'a Yaprak İhracatı

Manisa'nın Sarıgöl İlçesi'nden Lübnan'a salamura bağ yaprağı ihracatı yapılıyor.

Manisa'nın Sarıgöl İlçesi'nden Lübnan'a salamura bağ yaprağı ihracatı yapılıyor.

Sarıgöl'e bağlı Çimentepe Köyü'nde bulunan bir soğuk hava deposunu iki aylığına kiralayan ihracatçı firma, bu süre içerisinde Sarıgöl ve çevresinden satın aldığı taze bağ yapraklarını, işleyerek İzmir Limanı'ndan gemilerle Lübnan'a gönderiyor. Çilirgirzade Gıda ve Tarım Ürünleri Şirketi'nin yetkilisi Mehmet Zeyfeoğlu, yedi yıldır Sarıgöl'ün yaprağını Lübnan'a gönderdiklerini söyledi. Sarıgöl üzüm bağlarındaki teze bağ yapraklarının Lübnan'da çok tercih edildiğini kaydeden Zeyfeoğlu, bu nedenle başka herhangi bir yerden yaprak almadıklarını ifade etti. Zeyfeoğlu, "Yaprakları tuzlu su ile salamura yapıyoruz. Buradan konteynerlerle İzmir Limanı'na, oradan da gemilerle Lübnan'a gönderiyoruz. Bu yıl, Sarıgöl'den firmamız 300 ton işlenmiş taze bağ yaprağını Lübnan'a gönderecek" dedi.

Sarıgöl ve köylerinden taze bağ yapraklarının kilosunu 1 lira 10 kuruştan satın aldıklarını kaydeden Zeyfeoğlu, yaprakların salamura çalışması sırasında da 15 kadının istihdam edildiğini söyledi. - Manisa / Sarıgöl

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Sarıgöl Lübnan İzmir Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title