Haberler

Sarı Virüs Sanatseverlerle Buluştu

Güncelleme:

"Sarı Virüs" / "Yellow Virus", Beyoğlu Belediyesi Cihangir Sanat Galerisinde gerçekleşen açılışla sanatseverlerle buluştu.

Hardan Art Team'in yeni sanat projesi olan "Sarı Virüs" / "Yellow Virus", Beyoğlu Belediyesi Cihangir Sanat Galerisi'nde gerçekleşen açılışla sanatseverlerle buluştu. Sergi kapsamında gösterilen 48 sanatçının işleri ziyaretçiler tarafından büyük ilgi gördü. 24 Mart 2014 tarihine kadar görülebilecek serginin çıkış noktasını farklı kültürlerde sarı renge yüklenen anlamlar ve semboller oluşturuyor.

Dimitris Vogdanis Danis, Harris Louvros & Özlem Haliloğlu tarafından kurulan Hardan Art Team'in yeni sanat projesi "Sarı Virüs" / "Yellow Virus", Beyoğlu Belediyesi Cihangir Sanat Galerisi'nde gerçekleşen açılışla sanatseverlerle buluştu. 48 sanatçının sarı renge yüklediği anlam ve sembollerden oluşan sergi ziyaretçiler tarafından ilgiyle izlendi.

24 Mart 2014 tarihine kadar görülebilecek sergi kapsamında 48 sanatçının işleri sergileniyor. Hardan Art Team bu sergiyle Türkiye'de bir ilke imza atarak, Neksav Eğitim Kültür Sanat Vakfı, Rehabilitasyon Merkezi ile gerçekleştirilen işbirliği sonucu down sendromlu çocukların eserlerine diğer sanatçılarla eşit şekilde yer verdi.

Antik çağda tanrısal güç, bugün trafik ikaz ışığı

Promart'ın desteğiyle gerçekleştirilen serginin çıkış noktasını farklı kültürlerde sarı renge yüklenen anlamlar ve semboller oluşturuyor. Farklı kültürlerde bambaşka anlamlar taşıyan sarı renk antik çağlarda tanrısal gücü, ışık ve güneşi sembolize ediyorken artık günümüzde polisiye olay mahaline çekilen bant, ya da trafik ikaz ışığı olarak kullanılıyor.

Serginin temasına göre ise Sarı Virüs içinde karşıt kavramları barındırıyor. İyi ve kötü, güzel ve çirkin, gerçek ya da ütopya, yararlı ya da zararlı (VİRÜS – ANTİVİRÜS) gibi kavramları içeren Sarı Virüs'te tüm sanatçılar sarı rengin kendi algılarının yansıması olarak ortaya çıkardıkları eserleri sergiliyor.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Beyoğlu Belediyesi Cihangir Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title