Haberler

Sare Davutoğlu, "Kadın Hayattır" Buluşmasına Katıldı

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Sare Davutoğlu'nun konuşması konserden görüntüler Hatıra fotoğrafları çektirilmesi - Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ramazanoğlu: "Hep birlikte sloganımız sevgi olsun, hayat olsun, özgürlük olsun. Çünkü kadın hayattır, annedir, şefkattir, emektir, çalışandır, üretendir" Başbakan Davutoğlu'nun eşi Sare Davutoğlu: "Şehit annesi ve eşleri kadınlarımızın da yeni şehitler vesilesiyle acılarını tekrar tekrar yaşamadıkları daha güzel günlerde kadınlar gününü kutlayalım" Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu, "Hep birlikte sloganımız sevgi olsun, hayat olsun, özgürlük olsun. Çünkü kadın hayattır, annedir, şefkattir, emektir, çalışandır, üretendir" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Sare Davutoğlu'nun konuşması

konserden görüntüler

Hatıra fotoğrafları çektirilmesi - Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ramazanoğlu:

"Hep birlikte sloganımız sevgi olsun, hayat olsun, özgürlük olsun. Çünkü kadın hayattır, annedir, şefkattir, emektir, çalışandır, üretendir"

Başbakan Davutoğlu'nun eşi Sare Davutoğlu :

"Şehit annesi ve eşleri kadınlarımızın da yeni şehitler vesilesiyle acılarını tekrar tekrar yaşamadıkları daha güzel günlerde kadınlar gününü kutlayalım"

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu, "Hep birlikte sloganımız sevgi olsun, hayat olsun, özgürlük olsun. Çünkü kadın hayattır, annedir, şefkattir, emektir, çalışandır, üretendir" dedi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığınca, Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla düzenlenen "Kadın Hayattır" buluşması, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun da katılımıyla İstanbul Kongre Merkezi'nde gerçekleştirildi.

Etkinlikte konuşan Ramazanoğlu, programın düzenlenmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu ve eşi Sare Davutoğlu'na bu anlamlı günde kendilerini yalnız bırakmadıkları için şükranlarını ileten Ramazanoğlu, Davutoğlu'na kadın konusunda gösterdiği hassasiyetten dolayı teşekkür etti.

Ramazanoğlu, Başbakan Davutoğlu'na hitaben, "Size akademik hayatta, hem de devletimize, sivil toplum örgütlerine, gayretlerinizle bir irfan merkezi haline gelen kurucusu olduğunuz Bilim ve Sanat Vakfı'na hizmetleriniz olduğu kadar, henüz gencecik bir akademisyenken eşiniz hanımefendiye, mesleki kariyer konusunda gösterdiğiniz destek için, kızlarınızı büyütürken gösterdiğiniz şefkat ve merhamet için tüm kadınlar adına, tüm kardeşlerim adına içtenlikle teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Sare Davutoğlu'nun çalışmanın, üretmenin, temsil kabiliyetinin en güzel örneklerini temsil ettiğini anlatan Ramazanoğlu, "Siz milyonlarca genç kızımıza cesaret ve özgüven aşılamakla kalmadınız, daha eğitimli, daha girişimci bir kadın neslinin öncülüğünü yaptınız. Mesleki kariyerinizi, sivil toplum çalışmalarıyla birlikte sürdürdünüz. Sizin kelimeleriniz ve deyişinizle profesyonal hayat ve sivil toplum ruh ve beden gibidir" ifadelerini kulandı.

"Kadın Hayattır" sloganıyla gerçekleştirilen etkinliğin tüm kadınlara hayırlı, uğurlu olması temennisinde bulunan Ramazanoğlu, şunları kaydetti:

"Şimdiden siz kadın kardeşlerimin ve tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutluyorum. Sizler Anadolu medeniyetinin, İstanbul'da atan kalbisiniz, Çanakkale'nin ruhu sizlersiniz. Bu vesileyle tüm şehitlerimizi minnetle, rahmetle anıyor; vefakar şehit annelerinin ellerinden, yüreklerinden öpüyorum, eşlerini de buradan muhabbetle kucaklıyorum."

Kadının toplumsal yaşamda konumunu güçlendirmeye devam edeceklerini aktaran Ramazanoğlu, "Hep birlikte sloganımız sevgi olsun, hayat olsun, özgürlük olsun. Çünkü kadın hayattır, annedir, şefkattir, emektir, çalışandır, üretendir" dedi.

"Daha güzel günlerde kadınlar gününü kutlayalım"

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun eşi Sare Davutoğlu da konuşmasında tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutladı.

Kadınlardan bir ricası olduğunu ifade eden Davutoğlu, şunları söyledi:

"Ben Sayın Bakanımız ile bu salonu dolduran duyarlı, gayretli ve gönüllü hanımlardan bir şey rica etmek istiyorum. İnşallah hep birlikte 2017 yılının 8 Mart'ına kadar üç grup kadınımıza daha yakın olalım. Gayretlerimizi onlarla ilgili yoğunlaştıralım. Öncelikle aramızda da bulunan şehit eşleri ve annesi kadınlarımız, ikincisi şiddet mağduru kızlarımız ve kadınlarımız, üçüncüsü de terörden etkilenen bölgelerdeki kadınlarımız. Biz inşallah yoğun şekilde bu grup kadınlarımız, genç kızlarımız, annelerimizle ilgili çalışmalarımızı, gayretlerimizi yoğunlaştıralım ve inşallah 2017 yılının 8 Mart'ına kadar artık şehit cenazelerini görmediğimiz, terörden etkilenen bölgelerdeki kadınlarımızın daha huzurlu, evlatlarından ve eşlerinden kötü haber beklemediği, hepsinin gayretle evlatlarının eğitimiyle meşgul olduğu, günlük telaşlarıyla meşgul olduğu, evlatlarının düğününe hazırlık yaptığı ve şehit annesi ve eşleri kadınlarımızın da yeni şehitler vesilesiyle acılarını tekrar tekrar yaşamadıkları daha güzel günlerde kadınlar gününü kutlayalım."

Etkinlikten notlar

Başbakan Ahmet Davutoğlu ile eşi Sare Davutoğlu'nun da katılımıyla gerçekleştirilen etkinlik, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Etkinliğe, İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kadir Topbaş, Sare Davutoğlu'nun 7 ay önce doğumunu yaptırdığı Kilis'te DAEŞ saldırısında şehit olan Yalçın Nane'nin eşi Seher Nane ile babasının adını taşıyan 7 aylık Mehmet Yalçın Nane'nin de aralarında olduğu 30'a yakın şehit yakınıyla, Mersin'de evine gitmek için bindiği minibüste öldürülen üniversite öğrencisi 19 yaşındaki Özgecan Aslan'ın babası Mehmet ve ablası Beste Aslan da katıldı.

Başbakan Davutoğlu ile eşi Sare Davutoğlu, salona girişleri sırasında katılımcıların sevgi gösterisiyle karşılandı.

Davutoğlu'nun konuşması sırasında, sahnede kadın korumaların görev yaptığı görüldü.

Salondan ayrılırken, şehit eşi Seher Nane ile bir süre sohbet eden Davutoğlu çiftinin, şehidin oğlu Mehmet Yalçın Nane ile de yakından ilgilendiği görüldü.

TRT Korusu'nun konser verdiği etkinlikte, Özgecan Aslan'ın babası Mehmet Aslan tarafından kızı anasına bestelenen "Gezdiği her yerde hatıran dolu Özgecan'a" isimli eser seslendirdi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ramazanoğlu'nun, Sare Davutoğlu'na çiçek takdim ettiği etkinlik, katılımcılarla toplu fotoğraf çektirilmesinin ardından sona erdi.

Kaynak: AA / Güncel

Ahmet Davutoğlu Sare Davutoğlu Politika Güncel Haberler

title