Haberler

Sare Davutoğlu: Anne Sütü Çocuğu İlerleyen Zamanlarda Karşılaşacağı Hastalıklara Karşı Bir Kalkan...

* Sare Davutoğlu: "Dünya Sağlık Örgütü hem de Sağlık Bakanlığımız ilk 6 ay boyunca bebeklerimizin sadece anne sütüyle beslenmesini tavsiye ediyorlar.

* Sare Davutoğlu :

"Dünya Sağlık Örgütü hem de Sağlık Bakanlığımız ilk 6 ay boyunca bebeklerimizin sadece anne sütüyle beslenmesini tavsiye ediyorlar. İlk 6 adan sonra 2 yaşına kadar yine takviye ürünlerle anne sütünün devam etmesi gerekiyor. Bu süreçte de alınan anne sütü çocuğu ilerleyen zamanlarda karşılaşacağı hastalıklara karşı bir kalkan gibi koruyor"

Haber-Kamera: Güven USTA / İstanbul DHA

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun eşi Sare Davutoğlu, emzirme haftası dolayısıyla düzenlenen 'Anne sütünün önemi ve desteklenmesi' konulu toplantıya katıldı. Nurettin Topçu Kültür Merkezi'nde düzenlenen toplantıda konuşan Sare Davutoğlu, "Yüzde 87'sini suyun oluşturduğu anne sütü ilk 6 ay su dahil tüm gerekli besinleri içerir. Bu nedenle hem Dünya Sağlık Örgütü hem de Sağlık Bakanlığımız ilk 6 ay boyunca bebeklerimizin sadece anne sütüyle beslenmesini tavsiye ediyorlar. İlk 6 aydan sonra 2 yaşına kadar yine takviye ürünlerle anne sütünün devam etmesi gerekiyor. Bu süreçte de alınan anne sütü çocuğu ilerleyen zamanlarda karşılaşacağı hastalıklara karşı bir kalkan gibi koruyor. Anneler unutmasınlar ki normal şartlarda çocuğun anne sütüyle aç kalmasına imkan yok. Anne sütü öyle bir mucize ki; her bebek için ayrı bir bileşene ait ve bu nedenle bir benzeri yok. Örneğin her annenin süt bebeğine özel ve bebeğin erken doğum veya geç doğum zamanına göre de farklı özellikler taşıyor" dedi.

Bebeğin doğduktan sonraki ilk 5-7 günlük sütün önemini vurgulayan Davutoğlu şunları söyledi:

"Bu dönemdeki süt protein, enzimler ve bağışlık sağlayan mineraller açısından son derece zengindir. İlk emzirmeyi ve bebeklerin ilk besinlerinin anne sütü olmasını çok önemsiyoruz. Çünkü koruyucu maddelerden çok zengin olan süt adeta bir film tabaka gibi bir cila gibi bütün mide bağırsak sisteminin iç yüzeyini kaplayarak bebeği ömür boyu koruyan kalkan görevi görür. Yani bu dönemdeki süt yani ağız sütü bebeğimizin aslında ilk aşısıdır"

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Dünya Sağlık Örgütü Ahmet Davutoğlu Sare Davutoğlu İstanbul Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title